Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sajtos-sonkás karfiol
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol (mélyhűtött is lehet)
- 1,5 dl húsleves kockából
- 1 ek. citromlé
- só
- őrölt szerecsendió
- 150 g nyers füstölt sonkaszelet
- 150 g ementáli sajtszelet
- 1 ek. mustár
- diónyi Rama margarin
Elkészítés:
A citromlével, szerecsendióval és egy pici sóval ízesített húslevesben puhára pároljuk a karfiolt, hagyjuk, hogy a leve csaknem elpárologjon (15 perc fedő alatt, 5-10 perc fedő nélkül), jól lecsepegtetjük. Kivajazott tűzálló tálba helyezzük. A sonkaszeletek egyik oldalát vékonyan megkenjük mustárral, betakarjuk vele a lerakott karfiolt, tetejét befedjük a vékony sajtszeletekkel. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180 °C) addig sütjük, amíg a sajt a tetején rá nem olvad és szép pirosra nem sül (15-20 perc). Forrón tálaljuk. Gyors, könnyű, laktató.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!