Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sajtos-sonkás karfiol

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol (mélyhűtött is lehet)
  • 1,5 dl húsleves kockából
  • 1 ek. citromlé
  • őrölt szerecsendió
  • 150 g nyers füstölt sonkaszelet
  • 150 g ementáli sajtszelet
  • 1 ek. mustár
  • diónyi Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A citromlével, szerecsendióval és egy pici sóval ízesített húslevesben puhára pároljuk a karfiolt, hagyjuk, hogy a leve csaknem elpárologjon (15 perc fedő alatt, 5-10 perc fedő nélkül), jól lecsepegtetjük. Kivajazott tűzálló tálba helyezzük. A sonkaszeletek egyik oldalát vékonyan megkenjük mustárral, betakarjuk vele a lerakott karfiolt, tetejét befedjük a vékony sajtszeletekkel. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180 °C) addig sütjük, amíg a sajt a tetején rá nem olvad és szép pirosra nem sül (15-20 perc). Forrón tálaljuk. Gyors, könnyű, laktató.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!