Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sajtos-juhtúróskapros zöldbab

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab (mélyhűtött is lehet)
  • 100 g trappista (ementáli, edami) sajt
  • 150 g juhtúró
  • 2 dl tejföl
  • 40 g Rama
    margarin
  • 1 csokor kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa
  • 1 tojássárgája



  

Elkészítés:

A zöldbabot enyhén sós vízben a fokhagymával puhára főzzük, jól lecsepegtetjük, a fokhagymát kidobjuk. Még melegen hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot, az elmorzsolt juhtúrót, a finomra vágott kaprot, és lazán összekeverjük - inkább csak rázogatjuk -, ha a bab összetörik, nem gusztusos. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba szedjük - simítjuk, leöntjük a tojássárgájával elkevert, kissé megsózott tejföllel, a tetejére morzsoljuk a vajat, és előmelegített, forró sütőben (220-230 °C) csak addig sütjük, amíg a teteje szép aranypiros színt nem kap (10-15 perc). Azonnal tálaljuk, csak melegen jó!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!