Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sajtos-juhtúróskapros zöldbab
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab (mélyhűtött is lehet)
- 100 g trappista (ementáli, edami) sajt
- 150 g juhtúró
- 2 dl tejföl
- 40 g Rama margarin
- 1 csokor kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- zsemlemorzsa
- 1 tojássárgája
Elkészítés:
A zöldbabot enyhén sós vízben a fokhagymával puhára főzzük, jól lecsepegtetjük, a fokhagymát kidobjuk. Még melegen hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot, az elmorzsolt juhtúrót, a finomra vágott kaprot, és lazán összekeverjük - inkább csak rázogatjuk -, ha a bab összetörik, nem gusztusos. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba szedjük - simítjuk, leöntjük a tojássárgájával elkevert, kissé megsózott tejföllel, a tetejére morzsoljuk a vajat, és előmelegített, forró sütőben (220-230 °C) csak addig sütjük, amíg a teteje szép aranypiros színt nem kap (10-15 perc). Azonnal tálaljuk, csak melegen jó!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!