Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rakott zöldbab

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab (mélyhűtött, konzerv is lehet)
  • 300 g fűszeres puha kolbász
  • 2 kemény tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. olaj
  • 80 g reszelt kemény sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • diónyi Rama
    margarin
  • zsemlemorzsa



  

Elkészítés:

A zöldbabot enyhén sós, fokhagymával ízesített vízben félpuhára főzzük, alaposan lecsepegtetjük. A kolbászt felkarikázzuk, a zöldbabbal összekeverjük, majd egy kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba szedjük. A tetejét megrakjuk a vékonyra karikázott kemény tojással, megszórjuk sóval, borssal. A tejfölt kikeverjük az olajjal és a reszelt sajttal, megsózzuk, és a lerakott zöldbabra öntjük. A tálat betakarjuk alufóliával, és 15 percig előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön (180 °C) pároljuk, majd levesszük az alufóliát, és erős tűzön (220-230 °C) már csak addig sütjük, amíg a teteje piros nem lesz (kb. 10-15 perc). Azonnal tálaljuk, mert csak melegen jó!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!