Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rakott zöldbab
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab (mélyhűtött, konzerv is lehet)
- 300 g fűszeres puha kolbász
- 2 kemény tojás
- 2 dl tejföl
- 2 ek. olaj
- 80 g reszelt kemény sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- diónyi Rama margarin
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A zöldbabot enyhén sós, fokhagymával ízesített vízben félpuhára főzzük, alaposan lecsepegtetjük. A kolbászt felkarikázzuk, a zöldbabbal összekeverjük, majd egy kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba szedjük. A tetejét megrakjuk a vékonyra karikázott kemény tojással, megszórjuk sóval, borssal. A tejfölt kikeverjük az olajjal és a reszelt sajttal, megsózzuk, és a lerakott zöldbabra öntjük. A tálat betakarjuk alufóliával, és 15 percig előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön (180 °C) pároljuk, majd levesszük az alufóliát, és erős tűzön (220-230 °C) már csak addig sütjük, amíg a teteje piros nem lesz (kb. 10-15 perc). Azonnal tálaljuk, mert csak melegen jó!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!