Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rakott zöldbab Tercsi módjára

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab (mélyhűtött is lehet)
  • 250 g főtt füstölt tarja
  • 200 g füstölt sajt
  • 30 g sűrített paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • diónyi Rama
    margarin
  • zsemlemorzsa
  • 8 tojás
  • petrezselyem



  

Elkészítés:

A megtisztított zöldbabot enyhén sós vízben megpároljuk, jól lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, az aljára lerakunk egy sor babot, megszórjuk a kockára vágott tarjával, meghintjük a reszelt sajttal, majd ismét bab következik, stb., amíg a hozzávalók el nem fogynak - az utolsó sor bab legyen. A tejfölt kikeverjük a paradicsompürével, kissé megsózzuk, egyenletesen szétkenjük a bab tetején, aztán egy kisebb merőkanállal 8 mélyedést, fészket nyomunk bele. A tálat előmelegített sütőbe tesszük, a babot addig sütjük, amíg aranypiros nem lesz a teteje (30-35 perc). Akkor kivesszük a sütőből, és mindegyik fészekbe 1-1 egész tojást csúsztatunk, és már csak annyi időre tesszük vissza, amíg a tojásfehérje kocsonyásra sül. A tetejét meghintjük vágott petrezselyemmel és azonnal melegen tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!