Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Zöldbabgulyás
3x
2x
0.0x
Zöldbabgulyás recept
Hozzávalók:
- 400 g marhahúsból pörkölt
- 1 kg zöldbab (mélyhűtött is lehet)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
Elkészítés:
A húsból pörköltet készítünk, és nagyon rövid lére pároljuk. A megtisztított zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sós, fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük, és alaposan lecsepegtetjük. (A levét nem öntjük ki, nagyszerű levesalapanyag!) A pörköltet a tejföllel jól összeforraljuk, óvatosan hozzákeverjük a zöldbabot, néhány percig még együtt rotyogtatjuk, ha szükséges, utánasózzuk. Előmelegített mélyebb tálba szedjük, tetejét megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Máris tálalhatjuk. Megjegyzés: olyankor szoktam készíteni, ha maradék pörkölt van a háznál. Laktató és finom, többször is melegíthető, de csak rázogassuk a lábast, nehogy szétessen a zöldbab.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!