Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zöldbabgulyás

3x      2x   0.0x
Zöldbabgulyás recept

Zöldbabgulyás recept

Hozzávalók:

  • 400 g marhahúsból pörkölt
  • 1 kg zöldbab (mélyhűtött is lehet)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 kis csokor petrezselyem



  

Elkészítés:

A húsból pörköltet készítünk, és nagyon rövid lére pároljuk. A megtisztított zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sós, fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük, és alaposan lecsepegtetjük. (A levét nem öntjük ki, nagyszerű levesalapanyag!) A pörköltet a tejföllel jól összeforraljuk, óvatosan hozzákeverjük a zöldbabot, néhány percig még együtt rotyogtatjuk, ha szükséges, utánasózzuk. Előmelegített mélyebb tálba szedjük, tetejét megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Máris tálalhatjuk. Megjegyzés: olyankor szoktam készíteni, ha maradék pörkölt van a háznál. Laktató és finom, többször is melegíthető, de csak rázogassuk a lábast, nehogy szétessen a zöldbab.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!