Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sonkás-sajtos-pórés rétes
3x
2x
0.0x
Sonkás-sajtos-pórés rétes recept
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 180 g liszt
- 1 egész tojás
- 1 kk. olaj
- 1 kk. citromlé
- só
- a kenéshez 1 tojássárgája
- A töltelékhez:
- 6 szál közepes póréhagyma
- 200 g főtt sonkaszelet
- 2 egész tojás
- 150 g reszelt kemény sajt
- só
- bors
- őrölt szerecsendió
- köménymag
- diónyi Rama margarin
Elkészítés:
A hozzávalókat egy csipet sóval és annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, fél óráig pihentetjük. A megtisztított, megmosott póréhagymát - csak a fehér részét! - négybe vágjuk, kevés sós vízben félpuhára pároljuk (10-15 perc), alaposan lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni. A tojást elhabarjuk a sajttal, ízlés szerint borssal, sóval és szerecsendióval. A tésztát tiszta, meglisztezett konyharuhán vékony téglalap alakúra kinyújtjuk. Befedjük a sonkaszeletekkel (a széleken 3-3 cm-t kihagyunk), arányosan elosztjuk rajta a póréhagymát, végül a tetejére simítjuk a tojásos masszát. A konyharuha segítségével nem túl szorosan feltekerjük, a széleket vizes kenőtollal áthúzzuk, kissé lenyomkodjuk, a végeket a tekercs alá hajtjuk, hogy ki ne buggyanjon sülés közben a töltelék! Kivajazott tepsire segítjük, tetejét megkenjük tojássárgájával, meghintjük köménymaggal, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) pirosra sütjük (kb. 35 perc). 5 percig hagyjuk pihenni, hogy szebben szeletelhessük. Melegen tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!