Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sonkás-sajtos-pórés rétes

3x      2x   0.0x
Sonkás-sajtos-pórés rétes recept

Sonkás-sajtos-pórés rétes recept

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 180 g liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 kk. olaj
  • 1 kk. citromlé
  • a kenéshez 1 tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 6 szál közepes póréhagyma
  • 200 g főtt sonkaszelet
  • 2 egész tojás
  • 150 g reszelt kemény sajt
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • köménymag
  • diónyi Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A hozzávalókat egy csipet sóval és annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapjunk. Cipót formálunk belőle, fél óráig pihentetjük. A megtisztított, megmosott póréhagymát - csak a fehér részét! - négybe vágjuk, kevés sós vízben félpuhára pároljuk (10-15 perc), alaposan lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni. A tojást elhabarjuk a sajttal, ízlés szerint borssal, sóval és szerecsendióval. A tésztát tiszta, meglisztezett konyharuhán vékony téglalap alakúra kinyújtjuk. Befedjük a sonkaszeletekkel (a széleken 3-3 cm-t kihagyunk), arányosan elosztjuk rajta a póréhagymát, végül a tetejére simítjuk a tojásos masszát. A konyharuha segítségével nem túl szorosan feltekerjük, a széleket vizes kenőtollal áthúzzuk, kissé lenyomkodjuk, a végeket a tekercs alá hajtjuk, hogy ki ne buggyanjon sülés közben a töltelék! Kivajazott tepsire segítjük, tetejét megkenjük tojássárgájával, meghintjük köménymaggal, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) pirosra sütjük (kb. 35 perc). 5 percig hagyjuk pihenni, hogy szebben szeletelhessük. Melegen tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!