Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sajtos pórétorta

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 200 g liszt
  • 100 g vaj vagy Rama
    margarin
  • 3 kenhető, zsíros kockasajt (összesen 100 g)
  • A töltelékhez:
  • 750 g póréhagyma
  • 30 g liszt
  • 50 g vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 80 g reszelt sajt
  • szerecsendió
  • bors



  

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, összedolgozzuk a sajttal, egy csipet sóval, 1-2 ek. vízzel. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kibélelünk vele egy kivajazott, lisztezett tortaformát, az alját villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) 15 percig elősütjük. Megmossuk, megtisztítjuk a pórét - csak a fehér részét használjuk fel -, enyhén sós vízben puhára főzzük, alaposan lecsorgatjuk, a főzőlét félretesszük, mert szükségünk lesz rá. 30 g vajból, a lisztből és 1,5 dl tejből, 1,5 dl főzőléből besamelt készítünk, ha langyosra hűlt, sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük, óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tejszínt. A pórét tiszta konyharuhával alaposan leitatjuk. Az elősütött tésztára egy réteg mártást kenünk, arra egy sor póré kerül, és így tovább; az utolsó sor póré legyen. Megszórjuk a reszelt sajttal, előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten (180 °C) pirosra sütjük (kb. 30 perc). Langyosan tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!