Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sajtos pórétorta
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g vaj vagy Rama margarin
- 3 kenhető, zsíros kockasajt (összesen 100 g)
- só
- A töltelékhez:
- 750 g póréhagyma
- 30 g liszt
- 50 g vaj
- 1,5 dl tej
- 1 dl tejszín
- 80 g reszelt sajt
- szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, összedolgozzuk a sajttal, egy csipet sóval, 1-2 ek. vízzel. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kibélelünk vele egy kivajazott, lisztezett tortaformát, az alját villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) 15 percig elősütjük. Megmossuk, megtisztítjuk a pórét - csak a fehér részét használjuk fel -, enyhén sós vízben puhára főzzük, alaposan lecsorgatjuk, a főzőlét félretesszük, mert szükségünk lesz rá. 30 g vajból, a lisztből és 1,5 dl tejből, 1,5 dl főzőléből besamelt készítünk, ha langyosra hűlt, sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük, óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tejszínt. A pórét tiszta konyharuhával alaposan leitatjuk. Az elősütött tésztára egy réteg mártást kenünk, arra egy sor póré kerül, és így tovább; az utolsó sor póré legyen. Megszórjuk a reszelt sajttal, előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten (180 °C) pirosra sütjük (kb. 30 perc). Langyosan tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!