Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Szalonnás pórélepény
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 400 g mélyhűtött levelestészta
- 8-10 szál zsenge póréhagyma (kb. 1 kg)
- 150 g húsos füstölt szalonna
- 4 tojás
- 2-3 dl tejföl
- 2 csapott ek. ételízesítő
- őrölt szerecsendió
- köménymag
- só
- bors
Elkészítés:
A felengedett tésztát lisztezett deszkán akkora téglalapra nyújtjuk, hogy egy közepes nagyságú tepsi oldalát is kibélelhessünk vele. Alját megszurkáljuk villával. A póréhagymát megtisztítjuk - csak a fehér részét használjuk -, megmossuk, vékony csíkokra vagy karikákra vágjuk. A szalonnát apróra felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, a szalonnát szűrőkanállal kivesszük, félretesszük, zsírjában üvegesre pároljuk a pórét, majd kivesszük a zsírból, és hagyjuk kihűlni. A hagymához hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, az ételízesítőt, és ízlés szerinti mennyiségben a többi fűszert, jól összekeverjük. A masszát a tésztára simítjuk, megszórjuk a félretett sült szalonnakockákkal, és előmelegített sütőben, a közepesnél kissé erősebb tűzön (220 °C) pirosra sütjük (kb. 25-30 perc). Óvatosan nagyobb méretű vágódeszkára vagy tálra csúsztatjuk, süteményszerűen szeleteljük, és forrón tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!