Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Szalonnás pórélepény

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 400 g mélyhűtött levelestészta
  • 8-10 szál zsenge póréhagyma (kb. 1 kg)
  • 150 g húsos füstölt szalonna
  • 4 tojás
  • 2-3 dl tejföl
  • 2 csapott ek. ételízesítő
  • őrölt szerecsendió
  • köménymag
  • bors



  

Elkészítés:

A felengedett tésztát lisztezett deszkán akkora téglalapra nyújtjuk, hogy egy közepes nagyságú tepsi oldalát is kibélelhessünk vele. Alját megszurkáljuk villával. A póréhagymát megtisztítjuk - csak a fehér részét használjuk -, megmossuk, vékony csíkokra vagy karikákra vágjuk. A szalonnát apróra felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, a szalonnát szűrőkanállal kivesszük, félretesszük, zsírjában üvegesre pároljuk a pórét, majd kivesszük a zsírból, és hagyjuk kihűlni. A hagymához hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, az ételízesítőt, és ízlés szerinti mennyiségben a többi fűszert, jól összekeverjük. A masszát a tésztára simítjuk, megszórjuk a félretett sült szalonnakockákkal, és előmelegített sütőben, a közepesnél kissé erősebb tűzön (220 °C) pirosra sütjük (kb. 25-30 perc). Óvatosan nagyobb méretű vágódeszkára vagy tálra csúsztatjuk, süteményszerűen szeleteljük, és forrón tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!