Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Töltött padlizsán
1x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 padlizsán (kb. 200 g-osak)
- 4 kemény tojás
- 150 g főtt sonka
- 120 g sós juhsajt
- 0,5 dl olaj
- 1 ek. zsemlemorzsa
- diónyi Rama margarin
- só
- őrölt fehér bors
- 3 dl paradicsommártás
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, szárát eltávolítjuk, hosszában kettévágjuk, a vágott felületet sóval bedörzsöljük, fél óráig pihentetjük, leöblítjük, és papírszalvétával szárazra töröljük. Az olajat egy nagyobb tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük, a felezett padlizsánokat vágott felükkel lefelé egymás mellé lerakjuk, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Közben apró kockákra vágjuk a sonkát, a sajtot és a meghámozott kemény tojásokat, ízlés szerint sózzuk, fehér borssal meghintjük, óvatosan összekeverjük. Az elősütött padlizsánokat a hátukra fordítjuk, arányosan tetejükre púpozzuk a tölteléket, és egy kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálban szépen lerakjuk. Megöntözzük a padlizsán sütőlevével, és 15-20 percre visszatesszük a sütőbe (200 °C), hogy a sajt szépen megolvadjon. Azonnal tálaljuk, külön csészében forró paradicsommártást kínálhatunk hozzá.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!