Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Töltött padlizsán

1x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán (kb. 200 g-osak)
  • 4 kemény tojás
  • 150 g főtt sonka
  • 120 g sós juhsajt
  • 0,5 dl olaj
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • diónyi Rama
    margarin
  • őrölt fehér bors
  • 3 dl paradicsommártás



  

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, szárát eltávolítjuk, hosszában kettévágjuk, a vágott felületet sóval bedörzsöljük, fél óráig pihentetjük, leöblítjük, és papírszalvétával szárazra töröljük. Az olajat egy nagyobb tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük, a felezett padlizsánokat vágott felükkel lefelé egymás mellé lerakjuk, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Közben apró kockákra vágjuk a sonkát, a sajtot és a meghámozott kemény tojásokat, ízlés szerint sózzuk, fehér borssal meghintjük, óvatosan összekeverjük. Az elősütött padlizsánokat a hátukra fordítjuk, arányosan tetejükre púpozzuk a tölteléket, és egy kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálban szépen lerakjuk. Megöntözzük a padlizsán sütőlevével, és 15-20 percre visszatesszük a sütőbe (200 °C), hogy a sajt szépen megolvadjon. Azonnal tálaljuk, külön csészében forró paradicsommártást kínálhatunk hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!