Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Portugál töltött padlizsán

3x      3x   5.0x
Portugál töltött padlizsán recept

Portugál töltött padlizsán recept

Hozzávalók:

  • 4 közepes nagyságú, dundi padlizsán
  • fél l pattogatott kukorica
  • 300 g olajos szardínia
  • 4-5 friss menta- vagy bazsalikomlevél
  • 2 kemény tojás
  • diónyi Rama
    margarin
  • 1 kk. mustár
  • 1 tojássárgája
  • 2 ek. olaj



  

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk, húsát kivájjuk, úgy, hogy kb. 2 cm falvastagságú kis csónakokat alkossanak, és besózzuk 1 órára. Hideg vízzel leöblítjük, papírszalvétával szárazra töröljük, a vájadékot alaposan lecsepegtetjük. A pattogatott kukoricát egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a lecsepegtetett, kisebb darabokra morzsolt szardíniát, a vágott mentalevelet és a padlizsánhúst, a meghámozott, kockára vágott kemény tojásokat, a tojássárgáját, 1 ek. olajat (akár a szardíniaolajból), és óvatosan összekeverjük. A mustárt simára keverjük a vajjal, megkenjük vele a padlizsánok belsejét, majd sorra valamennyit megpúpozzuk a töltelékkel. Kiolajozott tűzálló tálba lerakjuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) 35-40 percig sütjük. Ha a teteje túl gyorsan pirulna, takarjuk be alufóliával, hogy meg ne égjen, de a sütési időt nem szabad lerövidíteni, mert nyers marad a padlizsán! Melegen, hidegen egyaránt kínálhatjuk.

Hozzászólások:

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!