Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Padlizsán-cukkíni rakottas
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 600 g zsenge padlizsán
- 600 g zsenge cukkíni 300 g lágy, vizes sajt (Sport, Anikó)
- 50 g parmezán jellegű sajt
- 500 g friss paradicsomból mártás
- 1-2 ek. olaj
- 1 mk. szárított rozmaring
- 1 mk. szárított kakukkfű
- só
- bors
- kevés liszt
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
A megmosott padlizsánt 1-2 percre forró vízbe dobjuk, műanyag vagy fakéssel lehántjuk a héját, hosszanti irányban vékonyan felszeleteljük, fél órára besózzuk, leöblítjük, szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk, és forró, bő olajban kisütjük; itatóspapírra szedjük. A megmosott, de hámozatlan cukkínival ugyanezt tesszük. Elkészítjük a paradicsommártást, megreszeljük a parmezánt, vékony szeletekre vágjuk a lágy sajtot. Egy kiolajozott tűzálló tálba lerakunk egy sor padlizsánt, meghintjük sóval, borssal, a fűszerekkel és egy kevés reszelt sajttal, néhány sajtszeletet teszünk rá, meglocsoljuk néhány ek. paradicsommártással. A következő sor cukkíni-fűszerek-sajtok-mártás, majd ismét padlizsán stb., míg a hozzávalók el nem fogynak; az utolsó sor sajt és mártás legyen. Tetejét meglocsoljuk 1-2 ek. olajjal, előmelegített, forró sütőben (200-220 °C) pirosra sütjük (25-30 perc). A sütőtálban azonnal tálaljuk. Reszelt sajtot kínálhatunk mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!