Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Padlizsán-cukkíni rakottas

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 600 g zsenge padlizsán
  • 600 g zsenge cukkíni 300 g lágy, vizes sajt (Sport, Anikó)
  • 50 g parmezán jellegű sajt
  • 500 g friss paradicsomból mártás
  • 1-2 ek. olaj
  • 1 mk. szárított rozmaring
  • 1 mk. szárított kakukkfű
  • bors
  • kevés liszt
  • a sütéshez olaj



  

Elkészítés:

A megmosott padlizsánt 1-2 percre forró vízbe dobjuk, műanyag vagy fakéssel lehántjuk a héját, hosszanti irányban vékonyan felszeleteljük, fél órára besózzuk, leöblítjük, szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk, és forró, bő olajban kisütjük; itatóspapírra szedjük. A megmosott, de hámozatlan cukkínival ugyanezt tesszük. Elkészítjük a paradicsommártást, megreszeljük a parmezánt, vékony szeletekre vágjuk a lágy sajtot. Egy kiolajozott tűzálló tálba lerakunk egy sor padlizsánt, meghintjük sóval, borssal, a fűszerekkel és egy kevés reszelt sajttal, néhány sajtszeletet teszünk rá, meglocsoljuk néhány ek. paradicsommártással. A következő sor cukkíni-fűszerek-sajtok-mártás, majd ismét padlizsán stb., míg a hozzávalók el nem fogynak; az utolsó sor sajt és mártás legyen. Tetejét meglocsoljuk 1-2 ek. olajjal, előmelegített, forró sütőben (200-220 °C) pirosra sütjük (25-30 perc). A sütőtálban azonnal tálaljuk. Reszelt sajtot kínálhatunk mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!