Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sült paprika-cukkíni-sonka rakottas

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4-6 személyre:
  • 1-1,2 kg sárga, piros és zöld húsú paprika
  • 500 g cukkíni
  • 250 g gépsonka
  • 150 g ementáli sajt
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 50 g parmezán jellegű reszelt sajt
  • bors
  • szerecsendió
  • diónyi Rama
    margarin
  • petrezselyem



  

Elkészítés:

Szép, húsos, nagyobb paprikákat vásárolunk, megmossuk, szárazra töröljük, tepsibe tesszük, és forró sütőben, meg-megforgatva megsütjük. A sütőből kivett tepsit 5 percre alufóliával letakarjuk, majd a gőzben összeesett paprikákról a héjat könnyűszerrel lehúzzuk. Minden paprikát két hosszanti szeletre vágunk, a csumát eltávolítjuk, a szeleteket pedig szitán gondosan lecsepegtetjük. Kivajazunk egy nem túl mély, kb. 20 cm átmérőjű kerek sütőtálat, kibéleljük a paprikaszeletekkel - a hegyes vége a közepére kerüljön, és 3-4 cm lógjon le a peremén. Csillagszerűen a tetejére helyezzük a felezett vagy harmadolt gépsonkaszeleteket - ezek is lógjanak túl a tál peremén! - majd egy sor megmosott - nem hámozott! - karikára vágott cukkíni következik, annak tetejére a vékonyan felszeletelt ementáli sajt, majd ismét egy sor cukkíni (osszuk el arányosan két részre!) Egy tálkában felverjük a tojást a tejszínnel, a reszelt sajttal, egy csipet őrölt szerecsendióval, ízlés szerint sóval, borssal, és a második réteg cukkínira öntjük. Visszahajtjuk a sonka- és a paprikaszeleteket, kissé meg is nyomkodjuk, majd a tálat meleg vízzel telt tepsibe állítjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten (180-190 °C) kb. 50 percig gőzöljük. A sütőből kivéve tálra borítjuk, melegen, tortaszerűen szeletelve azonnal tálaljuk. Petrezselyemmel díszíthetjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!