Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Diós-szilvás rétes
4x
2x
0.0x
Diós-szilvás rétes recept
Hozzávalók:
- fagyasztott réteslapok
- A töltelékhez (2 rúdra):
- 30 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 4 evőkanál tejföl
- 20 dkg fagyasztott és apró kockákra vágott szilva + a leve
- meggylé (befőtt)
- reszelt narancshéj
- fahéj
Elkészítés:
1. Először a tölteléknek látunk neki. A hozzávalókat összekeverjük, és annyi meggylevet öntünk bele, hogy kellemesen szaftos tölteléket kapjunk. Ha túl folyós lesz, az sem baj, ez esetben a réteslapra zsemlemorzsát szórunk, hogy ne ázzon el. 2. Két réteslapot használunk egy-egy rúd réteshez. Az első lapot nedves konyharuhára terítjük, és egy kenőecsettel olajat csepegtetünk rá elszórtan. Rátesszük a második lapot, és azt is megolajozzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Óvatosan eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. A tészta végeit behajtjuk, és a rudakat sütőpapírral bélelt és megolajozott tepsire tesszük. 3. Vékonyan megolajozzuk a rétesrudak tetejét is, majd előmelegített, forró sütőben rövid idő alatt aranyszínűre sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!