Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gombás töltött cukkíni
1x
2x
0.0x
Gombás töltött cukkíni recept
Hozzávalók:
- 4 közepes nagyságú, zsenge cukkíni (kb. 1 kg)
- 300 g gomba (lehetőleg erdei)
- 1 kis fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 30 g paradicsompüré
- 1 gerezd fokhagyma
- 300 g fűszeres felvágott egyben (vadász, veronai stb.)
- 1 ek. olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A hámozatlan cukkíniket megmossuk, hosszában kettévágjuk, húsából néhány kávéskanálnyit kivájunk. A kivájt cukkínihúshoz hozzáadjuk a megmosott, megtisztított, apróra vágott gombát. Kevés olajon megfonnyasztjuk a megtisztított, felaprózott hagymát, rádobjuk a gombás cukkínit, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és annyi vízzel kissé felhígított paradicsomot adunk hozzá, hogy sűrű mártást kapjunk, 10-15 percig lassú tűzön, fedő nélkül pároljuk. Végül hozzáadjuk a kisebb kockára vágott felvágottat, a petrezselymet, jól összekeverjük. Ezzel a töltelékkel megpúpozzuk a kivájt cukkíniket, kiolajozott tűzálló tálba sorrá lerakjuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) kb. 35-40 percig sütjük. Melegen, hidegen egyaránt finom.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!