Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gombás töltött cukkíni

1x      2x   0.0x
Gombás töltött cukkíni recept

Gombás töltött cukkíni recept

Hozzávalók:

  • 4 közepes nagyságú, zsenge cukkíni (kb. 1 kg)
  • 300 g gomba (lehetőleg erdei)
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 30 g paradicsompüré
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 300 g fűszeres felvágott egyben (vadász, veronai stb.)
  • 1 ek. olaj
  • bors



  

Elkészítés:

A hámozatlan cukkíniket megmossuk, hosszában kettévágjuk, húsából néhány kávéskanálnyit kivájunk. A kivájt cukkínihúshoz hozzáadjuk a megmosott, megtisztított, apróra vágott gombát. Kevés olajon megfonnyasztjuk a megtisztított, felaprózott hagymát, rádobjuk a gombás cukkínit, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és annyi vízzel kissé felhígított paradicsomot adunk hozzá, hogy sűrű mártást kapjunk, 10-15 percig lassú tűzön, fedő nélkül pároljuk. Végül hozzáadjuk a kisebb kockára vágott felvágottat, a petrezselymet, jól összekeverjük. Ezzel a töltelékkel megpúpozzuk a kivájt cukkíniket, kiolajozott tűzálló tálba sorrá lerakjuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) kb. 35-40 percig sütjük. Melegen, hidegen egyaránt finom.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!