Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Húsos-tárkonyos töltött tök
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg zsengetök
- 100 g füstölt szalonna
- 400 g darált sertés- vagy marhahús
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 egész tojás
- 100 g gomba
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
- bors
- 8-10 tárkonylevél
- 2 dl tejföl
- diónyi Rama margarin
- zsemlemorzsa
- 2 ek. reszelt sajt
Elkészítés:
A tököt megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magjait eltávolítjuk, kissé besózzuk. A szalonnát apróra felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott hagymát, rádobjuk a darált húst, a megtisztított, megmosott, vékonyra gyalult gombát, és erős tűzön 4-5 percig gyakorta kevergetve megpirítjuk. Miután a massza kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk. A két féltököt papírszalvétával szárazra töröljük, megtöltjük a töltelékkel, majd megfelelő nagyságú, kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tálba helyezzük. A tejfölt simára keverjük a reszelt sajttal, a vágott tárkonylevéllel, a megtöltött tök tetejére simítjuk, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180-190 °C) addig sütjük, amíg szép pirosra pirul a teteje (35-40 perc). Forrón tálaljuk, ámbár hidegen is kitűnő! Megjegyzés: készíthetjük cukkíniből is, személyenként 2 uborka nagyságút számítsunk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!