Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Húsos-tárkonyos töltött tök

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg zsengetök
  • 100 g füstölt szalonna
  • 400 g darált sertés- vagy marhahús
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • 100 g gomba
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • bors
  • 8-10 tárkonylevél
  • 2 dl tejföl
  • diónyi Rama
    margarin
  • zsemlemorzsa
  • 2 ek. reszelt sajt



  

Elkészítés:

A tököt megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magjait eltávolítjuk, kissé besózzuk. A szalonnát apróra felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott hagymát, rádobjuk a darált húst, a megtisztított, megmosott, vékonyra gyalult gombát, és erős tűzön 4-5 percig gyakorta kevergetve megpirítjuk. Miután a massza kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk. A két féltököt papírszalvétával szárazra töröljük, megtöltjük a töltelékkel, majd megfelelő nagyságú, kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tálba helyezzük. A tejfölt simára keverjük a reszelt sajttal, a vágott tárkonylevéllel, a megtöltött tök tetejére simítjuk, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180-190 °C) addig sütjük, amíg szép pirosra pirul a teteje (35-40 perc). Forrón tálaljuk, ámbár hidegen is kitűnő! Megjegyzés: készíthetjük cukkíniből is, személyenként 2 uborka nagyságút számítsunk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!