Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Genovai töltött paradicsom

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 300 g tonhal (mélyhűtött)
  • 200 g rizs
  • 4 nagyobb, húsos paradicsom
  • 10-15 friss bazsalikomlevél
  • 30 g hámozott mandula
  • 1 nagyobb piros ecetes paprika
  • 2 ek. olaj
  • 2 tojássárgája
  • bors



  

Elkészítés:

A felengedett halat apró kockákra vágjuk. A rizst bő, sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, hideg vízzel alaposan leöblítjük, jól lecsepegtetjük. A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk, magjait eltávolítjuk, kissé besózzuk, üregükkel lefelé fordítva fél óráig pihenni hagyjuk. A bazsalikomot és a mandulát finomra megvágjuk, hozzáadunk 1 ek. olajat, sót, borsot, kikeverjük, majd megkenjük vele a kivájt paradicsomok belsejét. A halat, a rizst, a vékony csíkokra vágott ecetes paprikát, a tojássárgákat egy kevés frissen őrölt borssal összedolgozzuk, és megtöltjük vele a paradicsomokat. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, sorra beleültetjük a paradicsomokat, a maradék olajjal megöntözzük a tetejüket. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten (180 °C), kb. 35-40 percig sütjük. Melegen, hidegen egyaránt pikáns és finom!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!