Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Genovai töltött paradicsom
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 300 g tonhal (mélyhűtött)
- 200 g rizs
- 4 nagyobb, húsos paradicsom
- 10-15 friss bazsalikomlevél
- 30 g hámozott mandula
- 1 nagyobb piros ecetes paprika
- 2 ek. olaj
- 2 tojássárgája
- só
- bors
Elkészítés:
A felengedett halat apró kockákra vágjuk. A rizst bő, sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, hideg vízzel alaposan leöblítjük, jól lecsepegtetjük. A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk, magjait eltávolítjuk, kissé besózzuk, üregükkel lefelé fordítva fél óráig pihenni hagyjuk. A bazsalikomot és a mandulát finomra megvágjuk, hozzáadunk 1 ek. olajat, sót, borsot, kikeverjük, majd megkenjük vele a kivájt paradicsomok belsejét. A halat, a rizst, a vékony csíkokra vágott ecetes paprikát, a tojássárgákat egy kevés frissen őrölt borssal összedolgozzuk, és megtöltjük vele a paradicsomokat. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, sorra beleültetjük a paradicsomokat, a maradék olajjal megöntözzük a tetejüket. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten (180 °C), kb. 35-40 percig sütjük. Melegen, hidegen egyaránt pikáns és finom!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!