Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Paradicsomos-húsos polenta

2x      1x   0.0x
Paradicsomos-húsos polenta recept

Paradicsomos-húsos polenta recept

Hozzávalók:

  • 400 g kukoricadara
  • 200 g darált sült vagy pörkölt sertéshús
  • 100 g főtt, füstölt darált tarja
  • 100 g Rama
    margarin
  • 1 tojás
  • 50 g reszelt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt szerecsendió
  • bors
  • 2 dl paradicsommártás



  

Elkészítés:

1,2 1 sós, lobogó, forró vízbe állandó keverés közben, vékony sugárban beleeresztjük a kukoricadarát, és fedő nélkül, erős tűzön, állandóan keverve puhára főzzük; még melegen elkeverünk benne 80 g vajat, a darált sertéshúst, a darált tarját, a zúzott fokhagymát, egy csipet szerecsendiót, ízlés szerint sót, borsot, végül gyors mozdulatokkal - hogy össze ne ugorjon - a tojást. Még melegen vizezett deszkára, márványlapra vagy felfordított sütőlapra szedjük, kb. 2 cm vastagságúra elsimítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral - amelyet hideg vízbe mártogatunk - korongokat szúrunk ki belőle (a leeső széleket összedolgozzuk, és újabb korongokat készítünk). A maradék vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, a korongokat kissé egymásra csúsztatva, körkörösen lerakjuk, tetejét meglocsoljuk a paradicsommártással, meghintjük a reszelt sajttal, és előmelegített, forró sütőben (200 °C) csak addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején (kb. 20 perc). A sütőtálban, azonnal kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!