Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Paradicsomos-húsos polenta
2x
1x
0.0x
Paradicsomos-húsos polenta recept
Hozzávalók:
- 400 g kukoricadara
- 200 g darált sült vagy pörkölt sertéshús
- 100 g főtt, füstölt darált tarja
- 100 g Rama margarin
- 1 tojás
- 50 g reszelt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt szerecsendió
- só
- bors
- 2 dl paradicsommártás
Elkészítés:
1,2 1 sós, lobogó, forró vízbe állandó keverés közben, vékony sugárban beleeresztjük a kukoricadarát, és fedő nélkül, erős tűzön, állandóan keverve puhára főzzük; még melegen elkeverünk benne 80 g vajat, a darált sertéshúst, a darált tarját, a zúzott fokhagymát, egy csipet szerecsendiót, ízlés szerint sót, borsot, végül gyors mozdulatokkal - hogy össze ne ugorjon - a tojást. Még melegen vizezett deszkára, márványlapra vagy felfordított sütőlapra szedjük, kb. 2 cm vastagságúra elsimítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral - amelyet hideg vízbe mártogatunk - korongokat szúrunk ki belőle (a leeső széleket összedolgozzuk, és újabb korongokat készítünk). A maradék vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, a korongokat kissé egymásra csúsztatva, körkörösen lerakjuk, tetejét meglocsoljuk a paradicsommártással, meghintjük a reszelt sajttal, és előmelegített, forró sütőben (200 °C) csak addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején (kb. 20 perc). A sütőtálban, azonnal kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!