Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Töltött paprika
2x
1x
0.0x
Töltött paprika recept
Hozzávalók:
- 8 közepes nagyságú, nem túl húsos zöldpaprika
- 1 l paradicsomlé vagy 100 g paradicsompüré
- 400 g darált hús
- 80 g félig főtt rizs
- 1 kis fej hagyma
- 1 egész tojás 1 gerezd fokhagyma 1 mk. édesnemes pirospaprika só bors 2 ek. olaj 30 g liszt 1 zellerlevél
Elkészítés:
A megmosott, kicsumázott paprikák ereit és magjait eltávolítjuk. A hagymát felaprózzuk, és 1 kk. olajon megfonnyasztjuk, hagyjuk kihűlni. A darált húshoz adjuk a hagymát, a rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, borsot, alaposan összedolgozzuk, és megtöltjük vele a paprikát, de ne túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák. (Ha kimaradna a töltelékből, gombócokat formálunk belőle.) A paradicsomlét vagy az 1 1 vízzel hígított paradicsompüréből készült lét forrásig hevítjük, egy kevés sóval, a zellerlevéllel ízesítjük, beletesszük a megtöltött paprikákat és a gombócokat, és lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük (kb. 30 perc). Közben az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, hideg vízzel simára elkeverjük. A megfőtt paprikákat szűrőkanállal kiemeljük a paradicsomléből, amiben elkeverjük a rántást, és kb. 10 percig forraljuk, majd visszatesszük bele a paprikákat, és további 5 percig lassú tűzön forraljuk. Tálaláskor egy kevés tejfölt kínálhatunk mellé. Megjegyzés: - van, aki édeskésen szereti; - van, aki sós vízben főtt burgonyával kínálja.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!