Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Töltött paprika

2x      1x   0.0x
Töltött paprika recept

Töltött paprika recept

Hozzávalók:

  • 8 közepes nagyságú, nem túl húsos zöldpaprika
  • 1 l paradicsomlé vagy 100 g paradicsompüré
  • 400 g darált hús
  • 80 g félig főtt rizs
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 egész tojás 1 gerezd fokhagyma 1 mk. édesnemes pirospaprika só bors 2 ek. olaj 30 g liszt 1 zellerlevél



  

Elkészítés:

A megmosott, kicsumázott paprikák ereit és magjait eltávolítjuk. A hagymát felaprózzuk, és 1 kk. olajon megfonnyasztjuk, hagyjuk kihűlni. A darált húshoz adjuk a hagymát, a rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, borsot, alaposan összedolgozzuk, és megtöltjük vele a paprikát, de ne túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák. (Ha kimaradna a töltelékből, gombócokat formálunk belőle.) A paradicsomlét vagy az 1 1 vízzel hígított paradicsompüréből készült lét forrásig hevítjük, egy kevés sóval, a zellerlevéllel ízesítjük, beletesszük a megtöltött paprikákat és a gombócokat, és lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük (kb. 30 perc). Közben az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, hideg vízzel simára elkeverjük. A megfőtt paprikákat szűrőkanállal kiemeljük a paradicsomléből, amiben elkeverjük a rántást, és kb. 10 percig forraljuk, majd visszatesszük bele a paprikákat, és további 5 percig lassú tűzön forraljuk. Tálaláskor egy kevés tejfölt kínálhatunk mellé. Megjegyzés: - van, aki édeskésen szereti; - van, aki sós vízben főtt burgonyával kínálja.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!