Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sült töltött paprika

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4-6 személyre:
  • 8 nagyobb húsos zöldpaprika
  • 500 g sült hús (bármilyen lehet, maradék is)
  • 80 g főtt rizs
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 50 g reszelt sajt
  • 4-5 nagyobb paradicsom
  • 100 g füstölt szalonna
  • bors
  • egy kevés olaj



  

Elkészítés:

A megmosott paprikát lecsumázzuk, hosszában, kettévágjuk, ereit, magjait eltávolítjuk. A húst megdaráljuk, az apróra vágott hagymát egy pici olajon megfonnyasztjuk, majd a rizzsel, a zúzott fokhagymával, a tojással, a vágott petrezselyemmel és a reszelt sajttal együtt a húshoz adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a fél paprikákat, egy kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé lerakjuk, mindegyik tetejére 1-2 szelet paradicsomot teszünk, annak tetejére pedig 1-1 bevagdosott, vékony szalonnaszeletet. Előmelegített, forró sütőbe tesszük (220 °C), és csak addig sütjük, amíg a szalonna megpirul. Azonnal tálaljuk, csak melegen jó!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!