Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sült töltött paprika
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4-6 személyre:
- 8 nagyobb húsos zöldpaprika
- 500 g sült hús (bármilyen lehet, maradék is)
- 80 g főtt rizs
- 1 közepes fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 egész tojás
- 1 kis csokor petrezselyem
- 50 g reszelt sajt
- 4-5 nagyobb paradicsom
- 100 g füstölt szalonna
- só
- bors
- egy kevés olaj
Elkészítés:
A megmosott paprikát lecsumázzuk, hosszában, kettévágjuk, ereit, magjait eltávolítjuk. A húst megdaráljuk, az apróra vágott hagymát egy pici olajon megfonnyasztjuk, majd a rizzsel, a zúzott fokhagymával, a tojással, a vágott petrezselyemmel és a reszelt sajttal együtt a húshoz adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan összedolgozzuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a fél paprikákat, egy kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé lerakjuk, mindegyik tetejére 1-2 szelet paradicsomot teszünk, annak tetejére pedig 1-1 bevagdosott, vékony szalonnaszeletet. Előmelegített, forró sütőbe tesszük (220 °C), és csak addig sütjük, amíg a szalonna megpirul. Azonnal tálaljuk, csak melegen jó!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!