Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Argentin kukoricás csirkesaláta
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 400 g főtt csirkemell
- 200 g főtt sonka (egyben)
- 300 g főtt kukorica
- 4 kemény, húsos paradicsom
- 8 olajos ringli
- 2 főtt tojásból majonéz
- 1 mk. chilipor
- 2 ek. ketchup
- 4 kemény tojás
- 10-15 szem olívabogyó
- fél citrom leve és reszelt héja
- 1 dl tejszín
- só
- petrezselyem
Elkészítés:
A kicsontozott csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és egy üveg salátástál aljára terítjük. Megszórjuk a kb. 1 x 1 cm nagyságúra vágott sonkakockákkal, betakarjuk a megmosott, felkarikázott paradicsommal, meghintjük egy kevés sóval, végül rászórjuk a lecsepegtetett kukoricát és az elmorzsolt ringlit. Elkészítjük a majonézt, simára keverjük a tejszínnel, a citrommal és a citrom héjával, hozzáadjuk a chilit és ketchupot, ízlés szerint sózzuk, és a salátára öntjük. 5-6 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a karikára vagy gerezdekre vágott kemény tojásokkal és petrezselyemmel díszítjük, megszórjuk olívabogyóval. Pirított kenyeret kínálhatunk mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!