Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Argentin kukoricás csirkesaláta

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 400 g főtt csirkemell
  • 200 g főtt sonka (egyben)
  • 300 g főtt kukorica
  • 4 kemény, húsos paradicsom
  • 8 olajos ringli
  • 2 főtt tojásból majonéz
  • 1 mk. chilipor
  • 2 ek. ketchup
  • 4 kemény tojás
  • 10-15 szem olívabogyó
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 1 dl tejszín
  • petrezselyem



  

Elkészítés:

A kicsontozott csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és egy üveg salátástál aljára terítjük. Megszórjuk a kb. 1 x 1 cm nagyságúra vágott sonkakockákkal, betakarjuk a megmosott, felkarikázott paradicsommal, meghintjük egy kevés sóval, végül rászórjuk a lecsepegtetett kukoricát és az elmorzsolt ringlit. Elkészítjük a majonézt, simára keverjük a tejszínnel, a citrommal és a citrom héjával, hozzáadjuk a chilit és ketchupot, ízlés szerint sózzuk, és a salátára öntjük. 5-6 órára hidegre tesszük. Tálaláskor a karikára vagy gerezdekre vágott kemény tojásokkal és petrezselyemmel díszítjük, megszórjuk olívabogyóval. Pirított kenyeret kínálhatunk mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!