Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Bolgár sajtos zöldségtál
3x
2x
0.0x
Bolgár sajtos zöldségtál recept
Hozzávalók:
- 2 kisebb, zsenge padlizsán
- 3 uborka nagyságú zsenge cukkíni
- 1 húsos zöldpaprika
- 5-6 közepes paradicsom
- 2 közepes fej hagyma 2 gerezd fokhagyma
- 8-10 friss bazsalikomlevél
- 2 ek. olaj
- 30 g reszelt sajt
- 100 g sós juhsajt (szirene)
- só
- bors
Elkészítés:
A hámozatlan megmosott padlizsánt műanyag vagy fakéssel 1 cm vastag szeletekre vágjuk, fél órára besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja, leöblítjük, lecsepegtetjük. A szintén hámozatlan Cukkínit megmossuk és felszeleteljük. A kicsumázott paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk és cikkekre vágjuk. A megtisztított hagymát, fokhagymát és a bazsalikomlevelet felaprózzuk. Az egészet lazán összekeverjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, beletesszük a zöldségeket, tetejét sóval, borssal meghintjük, olajjal meglocsoljuk, és előmelegített sütőben a közepesnél magasabb hőmérsékleten (200 °C) 30 percig sütjük. Akkor a tetejére rendezzük a felszeletelt vagy elmorzsolt juhsajtot, megszórjuk a reszelt sajttal és további kb. 15 percig sütjük. Azonnal forrón tálaljuk! Ropogós, friss kenyér meg egy kis könnyű vörösbor illene hozzá...Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!