Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Bolgár sajtos zöldségtál

3x      2x   0.0x
Bolgár sajtos zöldségtál recept

Bolgár sajtos zöldségtál recept

Hozzávalók:

  • 2 kisebb, zsenge padlizsán
  • 3 uborka nagyságú zsenge cukkíni
  • 1 húsos zöldpaprika
  • 5-6 közepes paradicsom
  • 2 közepes fej hagyma 2 gerezd fokhagyma
  • 8-10 friss bazsalikomlevél
  • 2 ek. olaj
  • 30 g reszelt sajt
  • 100 g sós juhsajt (szirene)
  • bors



  

Elkészítés:

A hámozatlan megmosott padlizsánt műanyag vagy fakéssel 1 cm vastag szeletekre vágjuk, fél órára besózzuk, hogy kesernyés levét kidobja, leöblítjük, lecsepegtetjük. A szintén hámozatlan Cukkínit megmossuk és felszeleteljük. A kicsumázott paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk és cikkekre vágjuk. A megtisztított hagymát, fokhagymát és a bazsalikomlevelet felaprózzuk. Az egészet lazán összekeverjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, beletesszük a zöldségeket, tetejét sóval, borssal meghintjük, olajjal meglocsoljuk, és előmelegített sütőben a közepesnél magasabb hőmérsékleten (200 °C) 30 percig sütjük. Akkor a tetejére rendezzük a felszeletelt vagy elmorzsolt juhsajtot, megszórjuk a reszelt sajttal és további kb. 15 percig sütjük. Azonnal forrón tálaljuk! Ropogós, friss kenyér meg egy kis könnyű vörösbor illene hozzá...

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!