Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Karfiolos-sárgarépás sonka

2x      2x   0.0x
Karfiolos-sárgarépás sonka recept

Karfiolos-sárgarépás sonka recept

Hozzávalók:

  • 2 közepes fej hagyma
  • 500 g zsenge sárgarépa
  • 1 közepes fej karfiol (megtisztítva kb. 500 g)
  • 250 g főtt sonka
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél l besamel
  • 4 tojássárgája
  • 50 g reszelt sajt
  • bors szerecsendió
  • 1 ek. olaj vagy Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A zöldségféléket megtisztítjuk, a hagymát karikára, a sárgarépát hasábra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a karfiolt és a sárgarépát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk. Ha túl sok leve maradna, jól lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát és az apróra vágott petrezselymet. Besamelt készítünk, ha langyosra hűlt, elkeverjük benne a tojássárgákat, ízlés szerint sót, borsot, egy csipet őrölt szerecsendiót, és lazán összekeverjük a zöldséggel. Az egészet tűzálló tálba tesszük, tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején (25-30 perc). Forrón tálaljuk. Megjegyzés: ha diétásan akarjuk készíteni, a besamel helyett joghurttal is igen finom.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!