Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Karfiolos-sárgarépás sonka
2x
2x
0.0x
Karfiolos-sárgarépás sonka recept
Hozzávalók:
- 2 közepes fej hagyma
- 500 g zsenge sárgarépa
- 1 közepes fej karfiol (megtisztítva kb. 500 g)
- 250 g főtt sonka
- 1 csokor petrezselyem
- fél l besamel
- 4 tojássárgája
- 50 g reszelt sajt
- só
- bors szerecsendió
- 1 ek. olaj vagy Rama margarin
Elkészítés:
A zöldségféléket megtisztítjuk, a hagymát karikára, a sárgarépát hasábra vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a karfiolt és a sárgarépát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk. Ha túl sok leve maradna, jól lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát és az apróra vágott petrezselymet. Besamelt készítünk, ha langyosra hűlt, elkeverjük benne a tojássárgákat, ízlés szerint sót, borsot, egy csipet őrölt szerecsendiót, és lazán összekeverjük a zöldséggel. Az egészet tűzálló tálba tesszük, tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 °C) addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején (25-30 perc). Forrón tálaljuk. Megjegyzés: ha diétásan akarjuk készíteni, a besamel helyett joghurttal is igen finom.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!