Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Töltött zöldség

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4-6 személyre:
  • 1 kg zöldség vegyesen (paprika, paradicsom, karalábé, zeller, cukkíni, padlizsán, cékla, hagyma, burgonya stb.)
  • 500 g darált hús
  • 200 g zsemlemorzsa
  • 150 g parmezán vagy juhsajt
  • 150 g mortadella
  • 2 egész tojás
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • kevés olaj
  • diónyi Rama
    margarin



  

Elkészítés:

Bármely tölthető zöldségből készíthetjük, egyféléből vagy vegyesen. Megmossuk, szárazra töröljük, kivájjuk a zöldségek belsejét, gyengén besózzuk, és üregével lefelé fordítva - hogy a felesleges lé elcsorogjon -fél óráig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: egy kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprózott vagy reszelt hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát, a vágott petrezselymet, és 10 percig erős tűzön pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, aláöntünk 2 dl vizet, 5 percig lassú tűzön pároljuk, lehúzzuk a tűzről, még melegen hozzákeverjük a zsemlemorzsát, hagyjuk kihűlni. Egy pici vajon megpároljuk a zöldségekből kivájt aprólékot. A húshoz adjuk, összedolgozzuk az apróra vágott mortadellával, a tojásokkal és a reszelt sajttal, megtöltjük vele a zöldségeket. Kiolajozott tűzálló tálba tesszük, előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) szép pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk. Kitűnő vendégváró, előre elkészíthető, kb. 30 perc alatt megsül! Fontos! - Ha burgonyából készítjük, félig főzzük meg héjában! - Ha hagymából készítjük, előzőleg forrázzuk le!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!