Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Töltött zöldség
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4-6 személyre:
- 1 kg zöldség vegyesen (paprika, paradicsom, karalábé, zeller, cukkíni, padlizsán, cékla, hagyma, burgonya stb.)
- 500 g darált hús
- 200 g zsemlemorzsa
- 150 g parmezán vagy juhsajt
- 150 g mortadella
- 2 egész tojás
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
- kevés olaj
- diónyi Rama margarin
Elkészítés:
Bármely tölthető zöldségből készíthetjük, egyféléből vagy vegyesen. Megmossuk, szárazra töröljük, kivájjuk a zöldségek belsejét, gyengén besózzuk, és üregével lefelé fordítva - hogy a felesleges lé elcsorogjon -fél óráig pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: egy kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprózott vagy reszelt hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát, a vágott petrezselymet, és 10 percig erős tűzön pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, aláöntünk 2 dl vizet, 5 percig lassú tűzön pároljuk, lehúzzuk a tűzről, még melegen hozzákeverjük a zsemlemorzsát, hagyjuk kihűlni. Egy pici vajon megpároljuk a zöldségekből kivájt aprólékot. A húshoz adjuk, összedolgozzuk az apróra vágott mortadellával, a tojásokkal és a reszelt sajttal, megtöltjük vele a zöldségeket. Kiolajozott tűzálló tálba tesszük, előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) szép pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk. Kitűnő vendégváró, előre elkészíthető, kb. 30 perc alatt megsül! Fontos! - Ha burgonyából készítjük, félig főzzük meg héjában! - Ha hagymából készítjük, előzőleg forrázzuk le!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!