Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Madártej
3x
1x
0.0x
Madártej recept
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 6 tojás
- 2-3 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejet alacsony lángon elkezdjük melegíteni. Ezalatt a tojások fehérjéjét keményre felverjük. Evőkanál segítségével a tejbe a felvert tojásfehérjéből gombócokat szaggatunk. Körülbelül 1 perc alatt megfőnek, majd meg kell forgatni, és még egy percig főzni a fehérje gombócokat. Ha az összes gombóc kifőtt, egy tálba tesszük őket és lefedjük, hogy a hab ne essen össe. A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot, vaníliáscukrot, keverjük habosra. Az előbbi tejből tegyünk egy-két evőkanálnyit a tojássárgás keverékhez, majd az egészet töltsük a tejjel teli lábasba. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel, majd öntsük a gombócokra. Hidegen fogyasszuk!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!