Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zöldséges húsgombócok római tálban

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • A húsgombóchoz:
  • 400 g darált sertéshús
  • 1 egész tojás
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1,5 dl tej
  • 1 csokor kapor
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. pirospaprika
  • A zöldségágyhoz:
  • 1-1 kis fej karfiol és kelkáposzta (kb. 500 g-osak)
  • 200 g sárgarépa
  • 200 g cukkíni
  • 2 nagy fej hagyma
  • fél l húsleves kockából
  • 1 babérlevél
  • 2 szem szegfűszeg



  

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk; a karfiolt rózsáira bontjuk, a kelkáposztának torzsáját kivágjuk, 8 cikkelyre szeleteljük, a sárgarépát csíkokra, a cukkínit (nem hámozzuk!) és a hagymát karikára vágjuk. Az egészet vízbe áztatott római tál aljára tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűszeget, aláöntjük a húslevest. A darált húshoz adjuk a tejben megáztatott, jól kinyomkodott zsemlét, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott kaprot, a tojást, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, borsot, jól összedolgozzuk. Vizes kézzel tojásnyi nagyságú gombócokat formálunk belőle, a zöldségágyra sorra lerakjuk. A tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük, és kb. 200 °C-on 1 óra hosszat pároljuk. Ekkor levesszük a tál fedelét, hagyjuk elpárologni a fölösleges lét (kb. 10-15 perc), és azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!