Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Zöldséges húsgombócok római tálban
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- A húsgombóchoz:
- 400 g darált sertéshús
- 1 egész tojás
- 1 szikkadt zsemle
- 1,5 dl tej
- 1 csokor kapor
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk. pirospaprika
- A zöldségágyhoz:
- 1-1 kis fej karfiol és kelkáposzta (kb. 500 g-osak)
- 200 g sárgarépa
- 200 g cukkíni
- 2 nagy fej hagyma
- fél l húsleves kockából
- 1 babérlevél
- 2 szem szegfűszeg
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk; a karfiolt rózsáira bontjuk, a kelkáposztának torzsáját kivágjuk, 8 cikkelyre szeleteljük, a sárgarépát csíkokra, a cukkínit (nem hámozzuk!) és a hagymát karikára vágjuk. Az egészet vízbe áztatott római tál aljára tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a szegfűszeget, aláöntjük a húslevest. A darált húshoz adjuk a tejben megáztatott, jól kinyomkodott zsemlét, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott kaprot, a tojást, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, borsot, jól összedolgozzuk. Vizes kézzel tojásnyi nagyságú gombócokat formálunk belőle, a zöldségágyra sorra lerakjuk. A tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük, és kb. 200 °C-on 1 óra hosszat pároljuk. Ekkor levesszük a tál fedelét, hagyjuk elpárologni a fölösleges lét (kb. 10-15 perc), és azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!