Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Ínyenc borjúegytál sok zöldséggel

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 500 g borjúcomb
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 g vaj vagy Rama
    margarin
  • 1 babérlevél
  • ételízesítő
  • 1 zsenge karalábé
  • 200 g zsenge sárgarépa
  • 200 g gomba (lehetőleg erdei)
  • 200 g zöldborsó
  • 200 g spárga
  • 2 dl joghurt
  • 1 tojás
  • őrölt fehér bors



  

Elkészítés:

A megmosott húst kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, a megtisztított hagymát és fokhagymát felaprózzuk, és a hússal együtt a vajon 4-5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, az ételízesítőt, egy kevés fehér borsot, aláöntünk egy kevés vizet, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 1 óra hosszat pároljuk - ha a levét elfőné, mindig egy kevéske vízzel pótoljuk. Közben megtisztítjuk a zöldségeket. A karalábét és a sárgarépát kisebb darabokra szeleteljük (cakkos élű késsel még szebb lesz!), és a legyalult gombával együtt a húshoz adjuk. Amikor a zöldség már majdnem puha, a borsót és a spárgát is hozzá tesszük, puhára főzzük, utánasózzuk, óvatosan borsozzuk. A joghurtot habosra keverjük a tojással, felforrósítjuk - de nem forraljuk, és a kész zöldséges húshoz keverjük. Azonmód tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!