Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Ínyenc borjúegytál sok zöldséggel
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 500 g borjúcomb
- 2 közepes fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g vaj vagy Rama margarin
- 1 babérlevél
- ételízesítő
- 1 zsenge karalábé
- 200 g zsenge sárgarépa
- 200 g gomba (lehetőleg erdei)
- 200 g zöldborsó
- 200 g spárga
- 2 dl joghurt
- 1 tojás
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
A megmosott húst kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, a megtisztított hagymát és fokhagymát felaprózzuk, és a hússal együtt a vajon 4-5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, az ételízesítőt, egy kevés fehér borsot, aláöntünk egy kevés vizet, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 1 óra hosszat pároljuk - ha a levét elfőné, mindig egy kevéske vízzel pótoljuk. Közben megtisztítjuk a zöldségeket. A karalábét és a sárgarépát kisebb darabokra szeleteljük (cakkos élű késsel még szebb lesz!), és a legyalult gombával együtt a húshoz adjuk. Amikor a zöldség már majdnem puha, a borsót és a spárgát is hozzá tesszük, puhára főzzük, utánasózzuk, óvatosan borsozzuk. A joghurtot habosra keverjük a tojással, felforrósítjuk - de nem forraljuk, és a kész zöldséges húshoz keverjük. Azonmód tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!