Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Muszaka (görög specialitás)

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 600 g zsenge padlizsán
  • 500 g héjában főtt burgonya
  • 500 g hámozott paradicsom
  • 500 g darált hús (bárány vagy marha és sertés vegyesen)
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 130 g reszelt juhsajt
  • bors
  • olaj



  

Elkészítés:

A padlizsánt műanyag vagy fakéssel meghámozzuk, hosszanti irányban felszeleteljük, sütésre előkészítjük (62. old.), majd bő, forró olajban kisütjük, itatóspapírra szedjük. 1 ek. olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, rádobjuk a húst, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, erős tűzön 5 percig pirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, 10 percig fedő nélkül együtt rotyogtatjuk. Meghámozzuk a burgonyát, és karikára vágjuk. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, az aljára lerakunk egy sor burgonyát, egy sor padlizsánt, egy sor paradicsomos ragut, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak - a tetejére burgonya kerüljön. A tejszínben elkeverjük a tojásokat, a reszelt sajtot, egy kevés sóval, borssal ízesítjük, a rakottasra öntjük. Előmelegített sütőben, erős tűzön (200-220 °C) pirosra sütjük (kb. 20-25 perc). A sütőtálban tálaljuk; igazán csak frissen jó! Megjegyzés: - készíthetjük zsenge Cukkínivel, tökkel, patisszonnal is; - a tejszínes tojás helyett 2-3 dl besamellel is bevonhatjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!