Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Muszaka (görög specialitás)
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 600 g zsenge padlizsán
- 500 g héjában főtt burgonya
- 500 g hámozott paradicsom
- 500 g darált hús (bárány vagy marha és sertés vegyesen)
- 2 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
- 130 g reszelt juhsajt
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A padlizsánt műanyag vagy fakéssel meghámozzuk, hosszanti irányban felszeleteljük, sütésre előkészítjük (62. old.), majd bő, forró olajban kisütjük, itatóspapírra szedjük. 1 ek. olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, rádobjuk a húst, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, erős tűzön 5 percig pirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, 10 percig fedő nélkül együtt rotyogtatjuk. Meghámozzuk a burgonyát, és karikára vágjuk. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, az aljára lerakunk egy sor burgonyát, egy sor padlizsánt, egy sor paradicsomos ragut, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak - a tetejére burgonya kerüljön. A tejszínben elkeverjük a tojásokat, a reszelt sajtot, egy kevés sóval, borssal ízesítjük, a rakottasra öntjük. Előmelegített sütőben, erős tűzön (200-220 °C) pirosra sütjük (kb. 20-25 perc). A sütőtálban tálaljuk; igazán csak frissen jó! Megjegyzés: - készíthetjük zsenge Cukkínivel, tökkel, patisszonnal is; - a tejszínes tojás helyett 2-3 dl besamellel is bevonhatjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!