Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Irish Stew - Ír ürügulyás
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg ürü-(birka-)hús
- 250 g vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller)
- 1 közepes fej hagyma
- 250 g kelkáposzta
- 400 g burgonya
- só
- bors
- 1-1 csapott mk. kakukkfű
- majoránna
- csombor
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:
A leves és az egytálétel határmezsgyéjén álló fogás, de tartalmassága miatt mégis inkább egytálételnek számít. A húst a faggyútól, hártyáitól alaposan megtisztítjuk, megmossuk, kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, szitakanálba téve leforrázzuk, leöblítjük. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossúk, a vegyes zöldséget ujjnyi hasábokra vágjuk, a hagymát és a burgonyát karikára, a kelkáposztát kisebb cikkekre. Egy mélyebb lábas aljára terítjük a burgonyát, rátesszük a húst, majd a zöldségeket, végül a hagymát. Az egyes rétegeket meghintjük egy kevés sóval, néhány szem borssal és a szétmorzsolt kakukkfű-majoránna-csombor keverékével. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és mérsékelt tűzön, fedő nélkül, gyöngyöző, lassú forralással félpuhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a burgonyát és a kelkáposztát. A lábast csak rázogatni szabad, a keveréssel összetörnénk a zöldségeket, márpedig úgy gusztusos, ha egyben maradnak. Mire az étel elkészül (1,5-2 óra a hústól függően), a leve is jócskán elfő. Tálaláskor vágott petrezselyemmel megszórjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!