Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Irish Stew - Ír ürügulyás

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg ürü-(birka-)hús
  • 250 g vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller)
  • 1 közepes fej hagyma
  • 250 g kelkáposzta
  • 400 g burgonya
  • bors
  • 1-1 csapott mk. kakukkfű
  • majoránna
  • csombor
  • 1 kis csokor petrezselyem



  

Elkészítés:

A leves és az egytálétel határmezsgyéjén álló fogás, de tartalmassága miatt mégis inkább egytálételnek számít. A húst a faggyútól, hártyáitól alaposan megtisztítjuk, megmossuk, kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, szitakanálba téve leforrázzuk, leöblítjük. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossúk, a vegyes zöldséget ujjnyi hasábokra vágjuk, a hagymát és a burgonyát karikára, a kelkáposztát kisebb cikkekre. Egy mélyebb lábas aljára terítjük a burgonyát, rátesszük a húst, majd a zöldségeket, végül a hagymát. Az egyes rétegeket meghintjük egy kevés sóval, néhány szem borssal és a szétmorzsolt kakukkfű-majoránna-csombor keverékével. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és mérsékelt tűzön, fedő nélkül, gyöngyöző, lassú forralással félpuhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a burgonyát és a kelkáposztát. A lábast csak rázogatni szabad, a keveréssel összetörnénk a zöldségeket, márpedig úgy gusztusos, ha egyben maradnak. Mire az étel elkészül (1,5-2 óra a hústól függően), a leve is jócskán elfő. Tálaláskor vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!