Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Navarin - Zöldséges bárányragu

1x      3x   0.0x
Navarin - Zöldséges bárányragu recept

Navarin - Zöldséges bárányragu recept

Hozzávalók:

  • 800 g báránycomb- vagy lapocka
  • 2 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 400 g zöldbab (mélyhűtött is lehet)
  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 zsenge karalábé
  • 3 közepes burgonya
  • fél dl olaj
  • 1 ek. friss v. szárított kakukkfű
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 2,5 dl száraz fehérbor
  • 2 ek. rizs- vagy burgonyaliszt
  • bors



  

Elkészítés:

A húst hártyáitól, inaitól megtisztítjuk, megmossuk, kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, szűrőkanálba téve leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a zöldbabot 3-4 cm-es darabokra, a többi zöldséget 1 cm-es kockákra szabdaljuk. Egy mély tűzálló tálban vagy agyagedényben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a húst, és erős tűzön hirtelen megkapatjuk. Mérsékeljük a tüzet, a húshoz adjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt 5 percig pároljuk, hozzákeverjük a paradicsompürét, a zöldségeket, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, végül aláöntjük a bort. A tálat lefedjük, előmelegített sütőbe toljuk és a közepesnél kissé magasabb hőmérsékleten (180 °C) kb. 1-1,5 óráig pároljuk. Akkor kivesszük a sütőből, megszórjuk a rizsliszttel, összekeverjük, még 10 percre visszatesszük a sütőbe, és a sütőtálban azonnal tálaljuk. Ropogós friss kenyeret javallok hozzá. Megjegyzés: valóban az egytálételek egyik gyöngyszeme, kevés munka, biztos siker, vendégnek is nyugodtan adhatjuk!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!