Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Húsos-gombás töltött zeller

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 közepes nagyságú zeller
  • 200 g darált sertéshús
  • 50 g füstölt szalonna
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 dl tej
  • 50 g gomba
  • 1 egész tojás
  • 50 g reszelt sajt
  • diónyi Rama
    margarin
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • bors
  • petrezselyem



  

Elkészítés:

A zellergumókat alaposan megmossuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűltek, félbevágjuk őket és a közepüket kivájjuk. Miközben a zeller fő, elkészítjük a tölteléket: a szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, felaprózott gombát, a vágott petrezselymet és a darált húst, 10 percig erős tűzön pirítjuk, hagyjuk kihűlni. Ezután jól összedolgozzuk a zellerből kivájt aprólékkal, a tejben megáztatott, kinyomkodott zsemlével és 1 egész tojással, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk. Megtöltjük vele a kivájt fél zellereket, lerakjuk egymás mellé egy kivajazott tűzálló tálba, meglocsoljuk a tojássárgával kikevert tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!