Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Húsos-gombás töltött zeller
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 közepes nagyságú zeller
- 200 g darált sertéshús
- 50 g füstölt szalonna
- 1 szikkadt zsemle
- 1 dl tej
- 50 g gomba
- 1 egész tojás
- 50 g reszelt sajt
- diónyi Rama margarin
- 2 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A zellergumókat alaposan megmossuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűltek, félbevágjuk őket és a közepüket kivájjuk. Miközben a zeller fő, elkészítjük a tölteléket: a szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, felaprózott gombát, a vágott petrezselymet és a darált húst, 10 percig erős tűzön pirítjuk, hagyjuk kihűlni. Ezután jól összedolgozzuk a zellerből kivájt aprólékkal, a tejben megáztatott, kinyomkodott zsemlével és 1 egész tojással, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk. Megtöltjük vele a kivájt fél zellereket, lerakjuk egymás mellé egy kivajazott tűzálló tálba, meglocsoljuk a tojássárgával kikevert tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!