Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Lotharingiai kelkáposzta
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4-6 személyre:
- 2 kg laza levélzetű kelkáposzta
- 2 szikkadt zsemle
- 200 g húsos füstölt szalonna
- 2 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g csirke- vagy egyéb szárnyasmáj
- 350 g darált sertéshús
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- 1 csipet őrölt kakukkfű
- 1 csipet rozmaring
- 1 csipet köménymag
- 400 g sárgarépa
- 1-2 dl húsleves kockából
Elkészítés:
A káposztát megmossuk, torzsáját kivágjuk, lobogó, forró, bő sós vízben kb. 10 percig főzzük; saját levében hagyjuk kihűlni, alaposan lecsepegtetjük. A langyos vízben megáztatott zsemléket alaposan kinyomkodjuk. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, zsírjára pirítjuk; a szalonnaszeleteket kivesszük, zsírjában üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, kb. 5 percig erős tűzön pirítjuk, majd további 1-2 percig a felaprózott májjal, hagyjuk kihűlni. Eztán beledolgozzuk a kinyomkodott zsemlét, a vágott petrezselymet, a kakukkfüvet, rozmaringot és a köménymagot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kihűlt káposztát leveleire bontjuk - a túl vastag középső erét kivágjuk -, 2-3 levelet egymásra helyezünk, és arányosan szétosztjuk rajtuk a tölteléket. A leveleket feltekerjük, és fehér cérnával átkötjük, hogy ki ne buggyanjon a töltelék. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk, egy tűzálló tál aljára szórjuk, rátesszük a káposztatekercseket, a tetejét betakarjuk a sült szalonnaszeletekkel, aláöntjük a húslevest, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C), alufólia alatt kb. 40 percig pároljuk. Ezután levesszük az alufóliát, és további 10-15 percig sütjük, amíg a gőzben kissé megereszkedett szalonnaszeletek ismét ropogóssá válnak. A sütőedényben azonnal tálaljuk. Felforrósított tejfölt kínálhatunk mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!