Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Káposztás-kolbászos egytál

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 800 g fehérkáposzta
  • 400 g sárgarépa
  • 400 g burgonya
  • 2 közepes fej hagyma
  • 100 g vaj vagy Rama
    margarin
  • 1 szárított bazsalikom
  • 1 mk. szárított kakukkfű
  • 1 csipet köménymag
  • 1 babérlevél
  • fél l erőleves kockából
  • 200 g paprikás lágy kolbász
  • bors



  

Elkészítés:

A káposztát megmossuk, lecsepegtetjük, torzsáját és vastag levélereit kivágjuk, 3-4 cm-es kockákra aprítjuk. A megtisztított, megmosott sárgarépát karikára, a burgonyát kockára, a hagymát szeletekre vágjuk. 50 g vajon üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk az előkészített zöldségeket, hozzáadjuk a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a köménymagot, a babérlevelet, az erőlevest, és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk (kb. 40 perc, kuktában a fele!). Közben a kolbászt megmossuk, néhány pillanatra forró víz alá tartjuk - így könnyűszerrel lehúzhatjuk a bőrét -, vékony karikákra vágjuk, és a maradék vajon mindkét oldalán pirosra sütjük. Kiszedjük a zsiradékból, a megpuhult zöldségekhez adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és forrón tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!