Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Káposztás-kolbászos egytál
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 800 g fehérkáposzta
- 400 g sárgarépa
- 400 g burgonya
- 2 közepes fej hagyma
- 100 g vaj vagy Rama margarin
- 1 szárított bazsalikom
- 1 mk. szárított kakukkfű
- 1 csipet köménymag
- 1 babérlevél
- fél l erőleves kockából
- 200 g paprikás lágy kolbász
- só
- bors
Elkészítés:
A káposztát megmossuk, lecsepegtetjük, torzsáját és vastag levélereit kivágjuk, 3-4 cm-es kockákra aprítjuk. A megtisztított, megmosott sárgarépát karikára, a burgonyát kockára, a hagymát szeletekre vágjuk. 50 g vajon üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk az előkészített zöldségeket, hozzáadjuk a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a köménymagot, a babérlevelet, az erőlevest, és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk (kb. 40 perc, kuktában a fele!). Közben a kolbászt megmossuk, néhány pillanatra forró víz alá tartjuk - így könnyűszerrel lehúzhatjuk a bőrét -, vékony karikákra vágjuk, és a maradék vajon mindkét oldalán pirosra sütjük. Kiszedjük a zsiradékból, a megpuhult zöldségekhez adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és forrón tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!