Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Erdélyi lucskos káposzta

1x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg fehérkáposzta
  • 600 g nem túl sovány sertéshús (oldalas, dagadó stb.)
  • 1 kisebb füstölt sertéscsülök
  • 1 ágacska csombor
  • 1 csokor kapor
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. Rama
    margarin
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 mk. pirospaprika
  • ecet vagy citromlé
  • 2 dl tejföl



  

Elkészítés:

Az előző este langyos vízbe áztatott csülköt félpuhára főzzük. A káposztát megmossuk, torzsáját csak annyira vágjuk ki, hogy ne essen szét, majd 2 ujjnyi vastag cikkekre vágjuk. A húst megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A káposztacikkelyeket egy nagyobb lábas aljára fektetjük, a tetejére a húsdarabokat és csülköt, hozzáadjuk a csombort és a kaprot, kissé megsózzuk, felöntjük a füstölt lével - ha nem lepné el, vízzel pótoljuk -, és mérsékelt tűzön, fedő alatt szelíden főzzük, rotyogtatjuk, megkeverni nem szabad. A zsiradékon világosra pirítjuk a lisztet, belekeverjük a megtisztított, reszelt hagymát, néhány percig együtt pirítjuk, majd a tűzről lehúzva összekeverjük a pirospaprikával, felöntjük 1,5 dl hideg vízzel, simára eldolgozzuk. Ha a sok finomság megfőtt, kivesszük a csülköt, kicsontozzuk, felszeleteljük; a húsdarabokat és a káposztacikkeket szűrőlapáttal szintén kiemeljük a léből, a kaprot és a csombort kidobjuk. A káposztaléhez adjuk a rántást, majd a tejfölt, 10 percig jól kiforraljuk, ízlés szerint savanyítjuk. A káposztát és a húsokat előmelegített, mélyebb tálba tesszük, ráöntjük a levét, és azonnal tálaljuk. Melegítve még jobb, de nem szabad megkeverni, mert nem lesz gusztusos!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!