Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Erdélyi lucskos káposzta
1x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg fehérkáposzta
- 600 g nem túl sovány sertéshús (oldalas, dagadó stb.)
- 1 kisebb füstölt sertéscsülök
- 1 ágacska csombor
- 1 csokor kapor
- 2 ek. liszt
- 2 ek. Rama margarin
- 1 kis fej hagyma
- 1 mk. pirospaprika
- ecet vagy citromlé
- só
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
Az előző este langyos vízbe áztatott csülköt félpuhára főzzük. A káposztát megmossuk, torzsáját csak annyira vágjuk ki, hogy ne essen szét, majd 2 ujjnyi vastag cikkekre vágjuk. A húst megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A káposztacikkelyeket egy nagyobb lábas aljára fektetjük, a tetejére a húsdarabokat és csülköt, hozzáadjuk a csombort és a kaprot, kissé megsózzuk, felöntjük a füstölt lével - ha nem lepné el, vízzel pótoljuk -, és mérsékelt tűzön, fedő alatt szelíden főzzük, rotyogtatjuk, megkeverni nem szabad. A zsiradékon világosra pirítjuk a lisztet, belekeverjük a megtisztított, reszelt hagymát, néhány percig együtt pirítjuk, majd a tűzről lehúzva összekeverjük a pirospaprikával, felöntjük 1,5 dl hideg vízzel, simára eldolgozzuk. Ha a sok finomság megfőtt, kivesszük a csülköt, kicsontozzuk, felszeleteljük; a húsdarabokat és a káposztacikkeket szűrőlapáttal szintén kiemeljük a léből, a kaprot és a csombort kidobjuk. A káposztaléhez adjuk a rántást, majd a tejfölt, 10 percig jól kiforraljuk, ízlés szerint savanyítjuk. A káposztát és a húsokat előmelegített, mélyebb tálba tesszük, ráöntjük a levét, és azonnal tálaljuk. Melegítve még jobb, de nem szabad megkeverni, mert nem lesz gusztusos!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!