Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Narancsos kuglóf

3x      2x   0.0x
Narancsos kuglóf recept

Narancsos kuglóf recept

Hozzávalók:

  • 42 dkg liszt
  • 22 dkg cukor
  • 22 dkg Rama
    margarin
  • 4 tojás szétválasztva
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dl frissen facsart narancslé
  • 1 evőkanál (narancs) lekvár
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csipet só
  • A sziruphoz:
  • 2 dl narancslé
  • 20 dkg cukor



  

Elkészítés:

1.) Kivajazunk egy kuglófformát. 2.) Egy mély tálban habosra keverjük a kissé megolvasztott vajat és a cukrot. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és alaposan összekeverjük. 3.) Kimérjük a lisztet, majd hozzákeverjük a sütőport és a sót. 4.) A vajas masszához adjuk felváltva a lisztes keveréket és a narancslét, végül belekeverjük a lekvárt és a reszelt narancshéjat is. 5.) A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt adjuk legvégül - óvatosan, fakanállal -a tésztához. 6.) A tésztát a kivajazott kuglófformába öntjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon kb. 55 perc alatt sül meg a kuglóf. 7.) Elkészítjük a szirupot: A cukrot összekeverjük a narancslével, és 5 percig gyöngyözve forrni hagyjuk. Utána lehúzzuk a gázról. 8.) Ha letelt az 55 perc (vagy megvolt a tűpróba), a sütőt elzárjuk, kivesszük a kuglófot, megszurkáljuk, és rálocsoljuk a szirup felét. Eztán hagyjuk 10 percig hűlni. Ha letelt a 10 perc, kiborítjuk a formából, és meglocsoljuk a maradék sziruppal.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!