Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Narancsos kuglóf
3x
2x
0.0x
Narancsos kuglóf recept
Hozzávalók:
- 42 dkg liszt
- 22 dkg cukor
- 22 dkg Rama margarin
- 4 tojás szétválasztva
- 1 csomag sütőpor
- 3 dl frissen facsart narancslé
- 1 evőkanál (narancs) lekvár
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csipet só
- A sziruphoz:
- 2 dl narancslé
- 20 dkg cukor
Elkészítés:
1.) Kivajazunk egy kuglófformát. 2.) Egy mély tálban habosra keverjük a kissé megolvasztott vajat és a cukrot. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és alaposan összekeverjük. 3.) Kimérjük a lisztet, majd hozzákeverjük a sütőport és a sót. 4.) A vajas masszához adjuk felváltva a lisztes keveréket és a narancslét, végül belekeverjük a lekvárt és a reszelt narancshéjat is. 5.) A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt adjuk legvégül - óvatosan, fakanállal -a tésztához. 6.) A tésztát a kivajazott kuglófformába öntjük, és előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon kb. 55 perc alatt sül meg a kuglóf. 7.) Elkészítjük a szirupot: A cukrot összekeverjük a narancslével, és 5 percig gyöngyözve forrni hagyjuk. Utána lehúzzuk a gázról. 8.) Ha letelt az 55 perc (vagy megvolt a tűpróba), a sütőt elzárjuk, kivesszük a kuglófot, megszurkáljuk, és rálocsoljuk a szirup felét. Eztán hagyjuk 10 percig hűlni. Ha letelt a 10 perc, kiborítjuk a formából, és meglocsoljuk a maradék sziruppal.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!