Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Orosz húsos káposzta
2x
1x
0.0x
Orosz húsos káposzta recept
Hozzávalók:
- 300 g sovány sertéshús
- 150 g főtt füstölt nyelv
- 100 g főtt sonka
- 2 pár virsli
- 6-800 g fehérkáposzta
- 30 g paradicsompüré
- 8-10 szem olívabogyó
- 10-15 szem kapribogyó 2-3 nagyobb ecetes uborka
- 50 g reszelt sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kapor
- 2 ek. olaj diónyi Rama margarin
- 1 citrom
- zsemlemorzsa
- só
Elkészítés:
A mégmosott, szárazra törölt húst vékony csíkokra vágjuk, kevés forró olajon hirtelen elősütjük, lehúzzuk a tűzről, kissé megsózzuk, hozzáadjuk az ugyancsak vékony csíkokra vágott nyelvet és sonkát, a felkarikázott virslit, valamint a meghámozott, felszeletelt uborkát. A káposztát megmossuk, torzsáját eltávolítjuk, szálasra legyaluljuk, egy kevés sós vízben puhára pároljuk és alaposan lecsepegtetjük. Kivajazunk egy mélyebb tűzálló tálat, belesimítjuk a káposzta felét, annak tetejére a húsos egyveleget, megöntözzük a fél dl vízzel felhígított paradicsommal, megszórjuk a reszelt sajttal, a lecsepegtetett és felaprózott olíva- és kapribogyóval. Betakarjuk a maradék káposztával, zsemlemorzsával, sajttal meghintjük, és előmelegített, forró sütőben (200 °C) 20-25 percig sütjük. Tálaláskor a tetejét vágott petrezselyemmel, kaporral és citromkarikákkal díszítjük. Felforrósított tejfölt is kínálhatunk mellé, no meg néhány vékonyka szelet köményes rozskenyeret.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!