Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Orosz húsos káposzta

2x      1x   0.0x
Orosz húsos káposzta recept

Orosz húsos káposzta recept

Hozzávalók:

  • 300 g sovány sertéshús
  • 150 g főtt füstölt nyelv
  • 100 g főtt sonka
  • 2 pár virsli
  • 6-800 g fehérkáposzta
  • 30 g paradicsompüré
  • 8-10 szem olívabogyó
  • 10-15 szem kapribogyó 2-3 nagyobb ecetes uborka
  • 50 g reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • 2 ek. olaj diónyi Rama
    margarin
  • 1 citrom
  • zsemlemorzsa



  

Elkészítés:

A mégmosott, szárazra törölt húst vékony csíkokra vágjuk, kevés forró olajon hirtelen elősütjük, lehúzzuk a tűzről, kissé megsózzuk, hozzáadjuk az ugyancsak vékony csíkokra vágott nyelvet és sonkát, a felkarikázott virslit, valamint a meghámozott, felszeletelt uborkát. A káposztát megmossuk, torzsáját eltávolítjuk, szálasra legyaluljuk, egy kevés sós vízben puhára pároljuk és alaposan lecsepegtetjük. Kivajazunk egy mélyebb tűzálló tálat, belesimítjuk a káposzta felét, annak tetejére a húsos egyveleget, megöntözzük a fél dl vízzel felhígított paradicsommal, megszórjuk a reszelt sajttal, a lecsepegtetett és felaprózott olíva- és kapribogyóval. Betakarjuk a maradék káposztával, zsemlemorzsával, sajttal meghintjük, és előmelegített, forró sütőben (200 °C) 20-25 percig sütjük. Tálaláskor a tetejét vágott petrezselyemmel, kaporral és citromkarikákkal díszítjük. Felforrósított tejfölt is kínálhatunk mellé, no meg néhány vékonyka szelet köményes rozskenyeret.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!