Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Szerdahelyi káposztás paszuly

1x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 200-250 g nagyszemű tarkabab 600 g szálas savanyú káposzta 400 g füstölt oldalas 1 babérlevél 1 birsalma (vagy alma) 1 gerezd fokhagyma fél l paradicsomlé vagy 30 g paradicsompüré fél l vízzel hígítva
  • 1 kk. enyhén csípős pirospaprika
  • 1 dl tejföl 1 ek. liszt só bors



  

Elkészítés:

A megválogatott babot és a megmosott oldalast előző este külön-külön tálban - langyos vízbe beáztatjuk. Másnap először is megfőzzük az oldalast, kiemeljük a főzőléből, abba beletesszük a leöblített babot, a babérlevelet és a fokhagymát, puhára főzzük. A káposztát - ha túl savanyúnak találnánk, kissé megmossuk - kevés vízzel puhára, rövid lére pároljuk. Egy nagyobb lábasban összevegyítjük a babot és a káposztát, hozzáadjuk a meghámozott, gerezdekre vágott birsalmát, meghintjük pirospaprikával, összeforraljuk, felengedjük a paradicsomlével. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a rotyogó káposztás paszulyhoz adjuk, 8-10 percig jól összeforraljuk. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, végül beletesszük a főtt oldalas-darabkákat, és máris tálalhatjuk. Ropogós kenyeret, felforrósított tejfölt kínálhatunk mellé. Nehéz, laktató étel, estére ne adjuk! Megjegyzés: eredetileg szüreti sokadalomkor főzik, amikor még a káposzta meg a bab is fiatalka, de tanúsíthatom, hogy szürettől függetlenül is nagyon jó!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!