Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Székelygulyás

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 500 g sovány sertéscombból pörkölt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi köménymag
  • 800 g savanyú káposzta
  • 1 babérlevél
  • 2-2,5 dl tejföl
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom



  

Elkészítés:

A húsból pörköltet készítünk, levébe főzzük a zúzott fokhagymát és a köménymagot is. A savanyú káposztát - ha nagyon savanyú, kimossuk - egy kevés sós vízben, a babérlevéllel puhára pároljuk, ha túl sok levet eresztene, leszűrjük. A pörkölthöz hozzáadjuk a tejfölt, jól összeforraljuk, majd a káposztához keverjük, és további 10 percig rotyogtatjuk. A babérlevelet kidobjuk, tetejét paprika- és paradicsomszeletekkel díszítjük. Tűzforrón tálaljuk. Megjegyzés: a húst és a káposztát - a nagykönyv szerint - együtt illenék párolni a paprikás pörköltalapon, de az a tapasztalatom, hogy gyakorta nem egyszerre puhul meg hús és káposzta, minek következtében valamelyik szétfő.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!