Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Székelygulyás
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 500 g sovány sertéscombból pörkölt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi köménymag
- 800 g savanyú káposzta
- 1 babérlevél
- 2-2,5 dl tejföl
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só
Elkészítés:
A húsból pörköltet készítünk, levébe főzzük a zúzott fokhagymát és a köménymagot is. A savanyú káposztát - ha nagyon savanyú, kimossuk - egy kevés sós vízben, a babérlevéllel puhára pároljuk, ha túl sok levet eresztene, leszűrjük. A pörkölthöz hozzáadjuk a tejfölt, jól összeforraljuk, majd a káposztához keverjük, és további 10 percig rotyogtatjuk. A babérlevelet kidobjuk, tetejét paprika- és paradicsomszeletekkel díszítjük. Tűzforrón tálaljuk. Megjegyzés: a húst és a káposztát - a nagykönyv szerint - együtt illenék párolni a paprikás pörköltalapon, de az a tapasztalatom, hogy gyakorta nem egyszerre puhul meg hús és káposzta, minek következtében valamelyik szétfő.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!