Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Babos-szalonnás egytál
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 400 g száraz fehérbab
- 200 g húsos füstölt szalonna
- 1 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 körömnyi citromhéj
- 300 g sárgarépa
- 300 g burgonya
- 1 mk. szárított kakukkfű
- 2 erőleveskocka
- 2 savanykás alma
- só
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A szalonnát megmossuk, előző nap kb. 1 liter vízben puhára főzzük, levében hagyjuk kihűlni. Ugyancsak előző este beáztatjuk a megválogatott babot. Másnap a babot hideg vízzel leöblítjük, és a szalonna főzőlevébe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát, a citromhéjat, és feltesszük főni. Ha félig megpuhult, a leveshez adjuk a megtisztított, megmosott, felkarikázott sárgarépát, a kockára vágott burgonyát, az erőleveskockákat, a kakukkfüvet, és tovább főzzük. Ha a bab és a zöldség is megpuhult, beledobjuk a meghámozott, cikkekre vágott almát, de ezzel már csak néhány percig forraljuk, különben az alma szétfő. A főtt szalonnát vékony szeletekre vágjuk, bevagdossuk és zsírjára pirítjuk. Az ételt - amelynek ne legyen se híg, se sűrű állaga - előmelegített mélyebb tálba szedjük, tetejét megrakjuk a sült szalonnakakaskákkal, meghintjük vágott petrezselyemmel, és azonnal forrón tálaljuk. Amolyan szegényétel léte ellenére rendkívül ízletes és tápláló... talán túlságosan is!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!