Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Babos-szalonnás egytál

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 400 g száraz fehérbab
  • 200 g húsos füstölt szalonna
  • 1 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 körömnyi citromhéj
  • 300 g sárgarépa
  • 300 g burgonya
  • 1 mk. szárított kakukkfű
  • 2 erőleveskocka
  • 2 savanykás alma
  • 1 csokor petrezselyem



  

Elkészítés:

A szalonnát megmossuk, előző nap kb. 1 liter vízben puhára főzzük, levében hagyjuk kihűlni. Ugyancsak előző este beáztatjuk a megválogatott babot. Másnap a babot hideg vízzel leöblítjük, és a szalonna főzőlevébe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát, a citromhéjat, és feltesszük főni. Ha félig megpuhult, a leveshez adjuk a megtisztított, megmosott, felkarikázott sárgarépát, a kockára vágott burgonyát, az erőleveskockákat, a kakukkfüvet, és tovább főzzük. Ha a bab és a zöldség is megpuhult, beledobjuk a meghámozott, cikkekre vágott almát, de ezzel már csak néhány percig forraljuk, különben az alma szétfő. A főtt szalonnát vékony szeletekre vágjuk, bevagdossuk és zsírjára pirítjuk. Az ételt - amelynek ne legyen se híg, se sűrű állaga - előmelegített mélyebb tálba szedjük, tetejét megrakjuk a sült szalonnakakaskákkal, meghintjük vágott petrezselyemmel, és azonnal forrón tálaljuk. Amolyan szegényétel léte ellenére rendkívül ízletes és tápláló... talán túlságosan is!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!