Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Babgulyás szárazbabból

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 400 g marhapörkölt
  • 250 g szárazbab
  • 1 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g füstölt hús (csülök, tarja, oldalas stb.)
  • petrezselyem



  

Elkészítés:

A húsból pörköltet készítünk, rövid lére sütjük. Előző este langyos vízbe áztatjuk a megválogatott babot, valamint külön tálban a megmosott füstölt húst. Másnap - legjobb, ha kuktában - feltesszük főni a füstölt húst, a leszűrt, leöblített babot, hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát - sózni majd csak a végén szabad, mert a füstölt hús eredendően sós - és puhára főzzük. A húst kiemeljük a léből, kicsontozzuk és apróra felkockázzuk. A babérlevelet és a fokhagymát kidobjuk, a babot leszűrjük és a felaprított füstölt hússal együtt a pörkölthöz adjuk. Jól összeforrósítjuk, ha szükséges, utánasózzuk. Tálaláskor meghintjük vágott petrezselyemmel; finom, friss kenyérrel, néhány emésztést segítő tablettával kínáljuk. Megjegyzés: finomra vágott kaporral ízesített tejfölt is kínálhatunk mellé. Estére semmiképpen se adjuk, meglehetősen nehéz, laktató étel!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!