Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Babgulyás szárazbabból
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 400 g marhapörkölt
- 250 g szárazbab
- 1 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g füstölt hús (csülök, tarja, oldalas stb.)
- petrezselyem
Elkészítés:
A húsból pörköltet készítünk, rövid lére sütjük. Előző este langyos vízbe áztatjuk a megválogatott babot, valamint külön tálban a megmosott füstölt húst. Másnap - legjobb, ha kuktában - feltesszük főni a füstölt húst, a leszűrt, leöblített babot, hozzáadjuk a babérlevelet, a fokhagymát - sózni majd csak a végén szabad, mert a füstölt hús eredendően sós - és puhára főzzük. A húst kiemeljük a léből, kicsontozzuk és apróra felkockázzuk. A babérlevelet és a fokhagymát kidobjuk, a babot leszűrjük és a felaprított füstölt hússal együtt a pörkölthöz adjuk. Jól összeforrósítjuk, ha szükséges, utánasózzuk. Tálaláskor meghintjük vágott petrezselyemmel; finom, friss kenyérrel, néhány emésztést segítő tablettával kínáljuk. Megjegyzés: finomra vágott kaporral ízesített tejfölt is kínálhatunk mellé. Estére semmiképpen se adjuk, meglehetősen nehéz, laktató étel!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!