Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Örmény babos-zöldséges hús

1x      1x   0.0x
Örmény babos-zöldséges hús recept

Örmény babos-zöldséges hús recept

Hozzávalók:

  • 200 g tarkabab
  • 600 g marhalábszár
  • 50 g füstölt szalonna
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 1 mk. köménymag
  • 1 mk. szárított majoránna
  • 1 ek. paradicsompüré
  • fél dl vörös bor
  • 300 g vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller)
  • 300 g burgonya



  

Elkészítés:

A babot előző este langyos vízbe áztatjuk, másnap leöblítjük, lecsepegtetjük. A felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kb. 2 x 2 cm-es kockákra szabdalt marhahúst, néhány percig erős tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a köménymagot, a majoránnát, a kevés vízzel felhígított paradicsompürét, a bort, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. A beáztatott római tálba öntjük a húsos ragut, hozzáadjuk a babot és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Befedjük, és hideg sütőben kezdve a sütést, 200 °C-on 40 percig pároljuk. Kivesszük a tálat a sütőből, leemeljük a tetejét - vigyázat, a felcsapó gőz meg ne égesse a karunkat! - hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, hasábra vágott zöldségeket és a burgonyát, ha elfőtte volna a levét, egy kevés forró vizet, és további 30 percre visszatesszük a sütőbe. Akkor jó, ha minden összetevő megpuhult benne és enyhén leveses-tocsogós az állaga, de kiszárítani nem szabad! Finom és egyszerű!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!