Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Örmény babos-zöldséges hús
1x
1x
0.0x
Örmény babos-zöldséges hús recept
Hozzávalók:
- 200 g tarkabab
- 600 g marhalábszár
- 50 g füstölt szalonna
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 mk. köménymag
- 1 mk. szárított majoránna
- 1 ek. paradicsompüré
- fél dl vörös bor
- 300 g vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller)
- 300 g burgonya
Elkészítés:
A babot előző este langyos vízbe áztatjuk, másnap leöblítjük, lecsepegtetjük. A felkockázott szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kb. 2 x 2 cm-es kockákra szabdalt marhahúst, néhány percig erős tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a köménymagot, a majoránnát, a kevés vízzel felhígított paradicsompürét, a bort, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. A beáztatott római tálba öntjük a húsos ragut, hozzáadjuk a babot és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Befedjük, és hideg sütőben kezdve a sütést, 200 °C-on 40 percig pároljuk. Kivesszük a tálat a sütőből, leemeljük a tetejét - vigyázat, a felcsapó gőz meg ne égesse a karunkat! - hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, hasábra vágott zöldségeket és a burgonyát, ha elfőtte volna a levét, egy kevés forró vizet, és további 30 percre visszatesszük a sütőbe. Akkor jó, ha minden összetevő megpuhult benne és enyhén leveses-tocsogós az állaga, de kiszárítani nem szabad! Finom és egyszerű!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!