Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Babos-birka egytál

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 800 g birka színhús (comb vagy lapocka)
  • 250 g fehér szárazbab
  • 600 g zöldbab (mélyhűtött is lehet)
  • 2 nagy fej hagyma
  • 80 g húsos füstölt szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g burgonya
  • 21 húsleves kockából
  • 1 mk. szárított majoránna
  • fél dl olaj
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyem



  

Elkészítés:

A megválogatott szárazbabot előző este vízbe áztatjuk. A lehártyázott, zsírtalanított húst megmossuk, 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, szitakanálba téve leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a húst, erős tűzön néhány percig pirítjuk, hozzáadjuk az előzőleg megpirított szalonnát zsírjával együtt, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a leöblített szárazbabot, a majoránnát, az ételízesítőt, ízlés szerint borsot (sót csak a végén!), és felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, aztán lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) 1 óra hosszat pároljuk. Közben meghámozzuk a burgonyát, a hússal azonos nagyságú kockákra vágjuk, és a zöldbabbal együtt lazán az ételhez keverjük. Még kb. 30 percig (amíg minden összetevő meg nem puhul) fedő alatt, tovább pároljuk a sütőben. Végül utánasózzuk, borsozzuk, tetejét meghintjük vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk. Megjegyzés: majoránna helyett tárkonyt is használhatunk, ebből csak 1-2 csipet kell, mert nagyon intenzív az íze!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!