Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Babos-birka egytál
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 800 g birka színhús (comb vagy lapocka)
- 250 g fehér szárazbab
- 600 g zöldbab (mélyhűtött is lehet)
- 2 nagy fej hagyma
- 80 g húsos füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g burgonya
- 21 húsleves kockából
- 1 mk. szárított majoránna
- fél dl olaj
- só
- bors
- ételízesítő
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A megválogatott szárazbabot előző este vízbe áztatjuk. A lehártyázott, zsírtalanított húst megmossuk, 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk, szitakanálba téve leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a húst, erős tűzön néhány percig pirítjuk, hozzáadjuk az előzőleg megpirított szalonnát zsírjával együtt, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a leöblített szárazbabot, a majoránnát, az ételízesítőt, ízlés szerint borsot (sót csak a végén!), és felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, aztán lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) 1 óra hosszat pároljuk. Közben meghámozzuk a burgonyát, a hússal azonos nagyságú kockákra vágjuk, és a zöldbabbal együtt lazán az ételhez keverjük. Még kb. 30 percig (amíg minden összetevő meg nem puhul) fedő alatt, tovább pároljuk a sütőben. Végül utánasózzuk, borsozzuk, tetejét meghintjük vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk. Megjegyzés: majoránna helyett tárkonyt is használhatunk, ebből csak 1-2 csipet kell, mert nagyon intenzív az íze!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!