Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Füstölt húsos lencse egytál
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 200 g lencse
- 1 közepes sárgarépa
- 150 g burgonya
- 1 szál póréhagyma
- 1 l húsleves kockából
- 250 g füstölt, nyers tarja
- 250 g húsos, füstölt szalonna
- 2 pár fűszeres virsli vagy debreceni
- 2 nagy fej hagyma
- 50 g vaj vagy Rama margarin
- 2 ek. liszt
- 3-4 ek. ketchup
- 2-3 ek. borecet
- pici porcukor vagy édesítőszer
Elkészítés:
A megválogatott lencsét előző este beáztatjuk. Másnap hideg vízzel leöblítjük, és a kihűtött húslevesben, az egyben hagyott szalonnával és tarjával főni tesszük. A sárgarépát és a burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a pórét felszeleteljük (egy keveset a zsenge zöld szárából is), fél órai fövés után a lencséhez adjuk, további kb. fél óráig főzzük, akkor hozzáadjuk a 3-4 cm-es darabokra vágott virslit is, az egészet puhára, készre főzzük. A vajon megpirítjuk a lisztet, rádobjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, felöntjük egy kevés hideg vízzel, simára elkeverjük, hozzáadunk 1 merőkanálnyi lencselét és 3-4 percig, állandóan kevergetve, nehogy lékozmáljon, forraljuk. Elkeverjük benne a ketchupot és az ecetet, ízlés szerint édesítjük. A szalonnát és a tarját kivesszük a lábasból, felszeleteljük. A zöldséges lencséhez adjuk az előbb elkészített ízesített rántást, jól összeforraljuk (6-8 perc), majd visszatesszük a tarja- és a szalonnaszeleteket. Ha szükséges, utánasózzuk, és azonnal, forrón tálalhatjuk. Megjegyzés: - tetejét meghintjük frissen őrölt borssal; - külön csészében tejfölt kínálhatunk hozzá. (Voltaképpen a lencsefőzeléknek egyik változata, de a füstölt hús annyira laktatóvá teszi, hogy igazi egytálételnek tekinthetjük.)Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!