Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Füstölt húsos lencse egytál

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 200 g lencse
  • 1 közepes sárgarépa
  • 150 g burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 l húsleves kockából
  • 250 g füstölt, nyers tarja
  • 250 g húsos, füstölt szalonna
  • 2 pár fűszeres virsli vagy debreceni
  • 2 nagy fej hagyma
  • 50 g vaj vagy Rama
    margarin
  • 2 ek. liszt
  • 3-4 ek. ketchup
  • 2-3 ek. borecet
  • pici porcukor vagy édesítőszer



  

Elkészítés:

A megválogatott lencsét előző este beáztatjuk. Másnap hideg vízzel leöblítjük, és a kihűtött húslevesben, az egyben hagyott szalonnával és tarjával főni tesszük. A sárgarépát és a burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a pórét felszeleteljük (egy keveset a zsenge zöld szárából is), fél órai fövés után a lencséhez adjuk, további kb. fél óráig főzzük, akkor hozzáadjuk a 3-4 cm-es darabokra vágott virslit is, az egészet puhára, készre főzzük. A vajon megpirítjuk a lisztet, rádobjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, felöntjük egy kevés hideg vízzel, simára elkeverjük, hozzáadunk 1 merőkanálnyi lencselét és 3-4 percig, állandóan kevergetve, nehogy lékozmáljon, forraljuk. Elkeverjük benne a ketchupot és az ecetet, ízlés szerint édesítjük. A szalonnát és a tarját kivesszük a lábasból, felszeleteljük. A zöldséges lencséhez adjuk az előbb elkészített ízesített rántást, jól összeforraljuk (6-8 perc), majd visszatesszük a tarja- és a szalonnaszeleteket. Ha szükséges, utánasózzuk, és azonnal, forrón tálalhatjuk. Megjegyzés: - tetejét meghintjük frissen őrölt borssal; - külön csészében tejfölt kínálhatunk hozzá. (Voltaképpen a lencsefőzeléknek egyik változata, de a füstölt hús annyira laktatóvá teszi, hogy igazi egytálételnek tekinthetjük.)

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!