Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Barackos-pudingos sütemény
3x
1x
0.0x
Barackos-pudingos sütemény recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 30 dkg porcukor
- 1 kg sárgabarack (lehet darabos sárgabarack lekvár is)
- fél csomag sütőpor
- 1 db tojás
- 2 db tojás sárgája
- 15 dkg Rama margarin
- A pudinghoz:
- 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 5-6 evőkanál cukor
Elkészítés:
Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a porcukrot, a vajat, az egész tojást és a két tojássárgáját elkeverjük, összegyúrjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kettészeljük. Az egyik lapot magasfalú tepsibe tesszük, és ráhelyezzük a sárgabarack-feleket, majd a tetejére illesztjük a tésztalap másik felét. Sütőben eleinte nagyobb (220 fok), majd közepes lángon (170 fok) nagyjából 30 percig sütjük. A vanília pudingport hidegen csomómentesre keverjük a tejjel, majd felforraljuk. Miután elkészült, fél percre félretesszük, majd ráöntjük a kész, és langyosra hűtött sütemény tetejére. Vigyázat! Legyen a tepsinek még elegendő oldalfala, mely megfogja a még viszonylag folyékony pudingot. Fél órát állni hagyjuk, majd fél órát hűtőbe tesszük. Amikor elkészült, kis kockákra vágjuk - a hatás nem marad el. Megjegyzés: Kiadós, rafinált és nem bonyolult; egy félresikerült sütés kreatív terméke. A barackos süti tetején ringó puding kocka mennyei ízhatást biztosít. Jó étvágyat!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!