Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sárgaborsó-csülök egytál

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 400 g sárgaborsó
  • 600 g sovány, füstölt csülök
  • 1 babérlevél
  • 1 kk. szárított majoránna
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 200 g sárgarépa
  • 1 erőleveskocka
  • bors



  

Elkészítés:

A csülköt alaposan megmossuk, előző este langyos vízbe áztatjuk. Ugyancsak előző este beáztatjuk a megtisztított sárgaborsót is. Másnap a csülköt kb. 1,5 1 hideg vízben feltesszük főni; ha megpuhult, kivesszük levéből, még melegen kicsontozzuk, a bőrét hegyes késsel megkockázzuk, és sonkaszerűen megkötözzük. A csülök fövőlevébe tesszük a leöblített sárgaborsót, hozzáadjuk a babérlevelet, a majoránnát, egy kevés borsot, és félpuhára főzzük. Közben megtisztítjuk a zöldségeket; a hagymát és a pórét (a zöldjéből is egy keveset) karikára, a sárgarépát kisujjnyi hasábokra vágjuk, majd az erőleveskockával együtt a borsóhoz adjuk, és az egészet puhára főzzük. Közben a csülköt előmelegített, forró sütőben (200-220 °C) piros-ropogósra sütjük és felszeleteljük. A sárgaborsót előmelegített, mélyebb tálba szedjük, tetejére fektetjük a csülökszeleteket, meghintjük a finomra vágott pórészárral, és azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!