Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sárgaborsó-csülök egytál
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 400 g sárgaborsó
- 600 g sovány, füstölt csülök
- 1 babérlevél
- 1 kk. szárított majoránna
- 1 nagy fej hagyma
- 1 szál póréhagyma
- 200 g sárgarépa
- 1 erőleveskocka
- só
- bors
Elkészítés:
A csülköt alaposan megmossuk, előző este langyos vízbe áztatjuk. Ugyancsak előző este beáztatjuk a megtisztított sárgaborsót is. Másnap a csülköt kb. 1,5 1 hideg vízben feltesszük főni; ha megpuhult, kivesszük levéből, még melegen kicsontozzuk, a bőrét hegyes késsel megkockázzuk, és sonkaszerűen megkötözzük. A csülök fövőlevébe tesszük a leöblített sárgaborsót, hozzáadjuk a babérlevelet, a majoránnát, egy kevés borsot, és félpuhára főzzük. Közben megtisztítjuk a zöldségeket; a hagymát és a pórét (a zöldjéből is egy keveset) karikára, a sárgarépát kisujjnyi hasábokra vágjuk, majd az erőleveskockával együtt a borsóhoz adjuk, és az egészet puhára főzzük. Közben a csülköt előmelegített, forró sütőben (200-220 °C) piros-ropogósra sütjük és felszeleteljük. A sárgaborsót előmelegített, mélyebb tálba szedjük, tetejére fektetjük a csülökszeleteket, meghintjük a finomra vágott pórészárral, és azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!