Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Paprikás burgonya

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 100 g füstölt szalonna
  • 100 g füstölt kolbász
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 400 g virsli (krinolin, szafaládé)



  

Elkészítés:

A szalonnát vékony csíkokra vagy apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, rádobjuk a megtisztított, megmosott, finomra vágott hagymát, és fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt - ha néhány pillanatig forró vizet folyatunk rá, könnyen le tudjuk hántani a bőrét -, néhány percig együtt pirítjuk, majd lehúzzuk a lábast a tűzről, amíg elkeverjük benne a pirospaprikát, rádobjuk a megtisztított, hasábra vágott burgonyát, és annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen csak ellepje. Ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt lassú tűzön főzzük. Ha a burgonya félig megpuhult, hozzáadjuk a kicsumázott, felkarikázott zöldpaprikát, a meghámozott, cikkekre vágott paradicsomot, és továbbra is fedő alatt, lassú tűzön egész puhára főzzük. Végül beletesszük a megmosott, lebőrözött virslit, még egyet forralunk rajta, ha szükséges, utánasózzuk. Ecetes savanyúsággal vagy idénysalátával kínáljuk. Megjegyzés: lehetőleg ne lisztes, szétfövős burgonyából készítsük, mert szétfőhet. Ügyeljünk, hogy legyen elegendő lé alatta, amit aztán felvesz a szétnyomkodott burgonya kinek-kinek a tányérján.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!