Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Paprikás burgonya
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 100 g füstölt szalonna
- 100 g füstölt kolbász
- 1 nagy fej hagyma
- 1 kk. pirospaprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só
- 400 g virsli (krinolin, szafaládé)
Elkészítés:
A szalonnát vékony csíkokra vagy apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, rádobjuk a megtisztított, megmosott, finomra vágott hagymát, és fedő alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt - ha néhány pillanatig forró vizet folyatunk rá, könnyen le tudjuk hántani a bőrét -, néhány percig együtt pirítjuk, majd lehúzzuk a lábast a tűzről, amíg elkeverjük benne a pirospaprikát, rádobjuk a megtisztított, hasábra vágott burgonyát, és annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen csak ellepje. Ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt lassú tűzön főzzük. Ha a burgonya félig megpuhult, hozzáadjuk a kicsumázott, felkarikázott zöldpaprikát, a meghámozott, cikkekre vágott paradicsomot, és továbbra is fedő alatt, lassú tűzön egész puhára főzzük. Végül beletesszük a megmosott, lebőrözött virslit, még egyet forralunk rajta, ha szükséges, utánasózzuk. Ecetes savanyúsággal vagy idénysalátával kínáljuk. Megjegyzés: lehetőleg ne lisztes, szétfövős burgonyából készítsük, mert szétfőhet. Ügyeljünk, hogy legyen elegendő lé alatta, amit aztán felvesz a szétnyomkodott burgonya kinek-kinek a tányérján.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!