Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Hússal töltött burgonya

1x      1x   0.0x
Hússal töltött burgonya recept

Hússal töltött burgonya recept

Hozzávalók:

  • 1 kg nagyszemű burgonya
  • 300 g darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 ek. olaj
  • diónyi Rama
    margarin
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. pirospaprika
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • bors



  

Elkészítés:

A burgonyát héjában félig megfőzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, hosszában kettévágjuk, közepét kivájjuk. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vagy reszelt hagymát, rádobjuk a húst, néhány percig erős tűzön pirítjuk, aztán megsózzuk, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 30 percig pároljuk. Hagyjuk langyosra hűlni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1 egész tojást, a vágott petrezselymet, a pirospaprikát, ízlés szerint borsot, ha szükséges, utánasózzuk, jól összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a fél burgonyákat. A kivájt burgonyaforgácsot kivajazott tűzálló tálba terítjük, ráültetjük a töltött burgonyákat, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön (180 °C) 20-25 percig sütjük. A tejfölt kissé megsózzuk, elkeverjük benne a tojássárgáját, a burgonyákra kenjük-locsoljuk, és további 10-15 percig, pirulásig sütjük. Azonnal, forrón tálaljuk. Friss vegyes salátát vagy ecetes savanyúságot kínálhatunk hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!