Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Hússal töltött burgonya
1x
1x
0.0x
Hússal töltött burgonya recept
Hozzávalók:
- 1 kg nagyszemű burgonya
- 300 g darált sertéshús
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 1-2 ek. olaj
- diónyi Rama margarin
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk. pirospaprika
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A burgonyát héjában félig megfőzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, hosszában kettévágjuk, közepét kivájjuk. Az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vagy reszelt hagymát, rádobjuk a húst, néhány percig erős tűzön pirítjuk, aztán megsózzuk, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 30 percig pároljuk. Hagyjuk langyosra hűlni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1 egész tojást, a vágott petrezselymet, a pirospaprikát, ízlés szerint borsot, ha szükséges, utánasózzuk, jól összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a fél burgonyákat. A kivájt burgonyaforgácsot kivajazott tűzálló tálba terítjük, ráültetjük a töltött burgonyákat, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön (180 °C) 20-25 percig sütjük. A tejfölt kissé megsózzuk, elkeverjük benne a tojássárgáját, a burgonyákra kenjük-locsoljuk, és további 10-15 percig, pirulásig sütjük. Azonnal, forrón tálaljuk. Friss vegyes salátát vagy ecetes savanyúságot kínálhatunk hozzá.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!