Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gombás rakott burgonya

2x      2x   0.0x
Gombás rakott burgonya recept

Gombás rakott burgonya recept

Hozzávalók:

  • 800 g héjában főtt burgonya
  • 400 g gomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 kemény tojás
  • 1 tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • diónyi Rama
    margarin
  • 1 ek. olaj



  

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük, az olajon 5 percig pároljuk. A burgonyát még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, karikára vágjuk, akárcsak a meghámozott tojásokat és a megtisztított hagymát. Kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljára lerakunk egy sor burgonyát, aztán egy sor tojást, arra pedig egy kevés gombát, hagymát, kissé megsózzuk, aztán kezdjük újra a rétegezést; a tetejére burgonya kerüljön. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, a vágott petrezselyemmel, egy csipet sóval és a burgonyára öntjük. Reszelt sajttal megszórhatjuk. Előmelegített sütőben, erős tűzön (200-220 °C) pirosra sütjük (25-30 perc). A sütőtálban tálaljuk, salátával, ecetes savanyúsággal.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!