Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gombás rakott burgonya
2x
2x
0.0x
Gombás rakott burgonya recept
Hozzávalók:
- 800 g héjában főtt burgonya
- 400 g gomba
- 1 nagy fej hagyma
- 4 kemény tojás
- 1 tojássárgája
- 3 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- só
- diónyi Rama margarin
- 1 ek. olaj
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük, az olajon 5 percig pároljuk. A burgonyát még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, karikára vágjuk, akárcsak a meghámozott tojásokat és a megtisztított hagymát. Kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljára lerakunk egy sor burgonyát, aztán egy sor tojást, arra pedig egy kevés gombát, hagymát, kissé megsózzuk, aztán kezdjük újra a rétegezést; a tetejére burgonya kerüljön. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, a vágott petrezselyemmel, egy csipet sóval és a burgonyára öntjük. Reszelt sajttal megszórhatjuk. Előmelegített sütőben, erős tűzön (200-220 °C) pirosra sütjük (25-30 perc). A sütőtálban tálaljuk, salátával, ecetes savanyúsággal.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!