Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Francia rakott burgonya

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 kemény tojás
  • 3 egész tojás
  • 4 dl tejföl
  • 100 g Rama
    margarin
  • 100 g trappista sajt
  • bors
  • szerecsendió
  • zsemlemorzsa



  

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, karikára vágjuk. A meghámozott kemény tojást is felkarikázzuk, a sajtot megreszeljük. A tojássárgákat habosra kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint sót, borsot és egy csipet őrölt szerecsendiót, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. 2-3 ek. reszelt sajtot félreteveszünk, a többit a burgonyával, a tojáskarikákkal és a vajas-tejfölös-habos krémmel óvatosan összekeverjük. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba szedjük az egészet, egy kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen kitöltse a tálat, a tetejét meghintjük a félretett reszelt sajttal. Előmelegített, forró sütőben (200 °C) aranysárgára sütjük (25-30 perc), és azon melegében tálaljuk. Salátát, savanyúságot kínálhatunk mellé.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!