Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Francia rakott burgonya
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 4 kemény tojás
- 3 egész tojás
- 4 dl tejföl
- 100 g Rama margarin
- 100 g trappista sajt
- só
- bors
- szerecsendió
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, karikára vágjuk. A meghámozott kemény tojást is felkarikázzuk, a sajtot megreszeljük. A tojássárgákat habosra kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a tejfölt, ízlés szerint sót, borsot és egy csipet őrölt szerecsendiót, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. 2-3 ek. reszelt sajtot félreteveszünk, a többit a burgonyával, a tojáskarikákkal és a vajas-tejfölös-habos krémmel óvatosan összekeverjük. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba szedjük az egészet, egy kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen kitöltse a tálat, a tetejét meghintjük a félretett reszelt sajttal. Előmelegített, forró sütőben (200 °C) aranysárgára sütjük (25-30 perc), és azon melegében tálaljuk. Salátát, savanyúságot kínálhatunk mellé.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!