Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Paradicsomos-sajtos rakott burgonya

1x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg héjában főtt burgonya
  • 600 g húsos, kemény paradicsom
  • 150 g füstölt, reszelt sajt
  • 50 g ementáli vagy trappista sajt
  • 1 mk. szárított szurokfű (oregano)
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 40 g Rama
    margarin



  

Elkészítés:

A burgonyát még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, vékonyan felkarikázzuk. A megmosott, szárazra törölt paradicsomot felszeleteljük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, lerakunk egy sor burgonyát, rá egy sor paradicsomot, meghintjük egy kevés reszelt sajttal, vágott petrezselyemmel, szurokfűvel, olvasztott vajjal, aztán ismét burgonya stb. következik. A tetejére paradicsom kerüljön, amelyet sűrűn megrakunk a vékony csíkokra vágott ementáli sajttal. Előmelegített, forró sütőben (200 °C) 25-25 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. A sütőtálban tálaljuk, tetejét meghinthetjük vágott petrezselyemmel és néhány szem olívabogyóval. Megjegyzés: néhány szelet főtt sonkával vagy párizsival gazdagítható.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!