Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Paradicsomos-sajtos rakott burgonya
1x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt burgonya
- 600 g húsos, kemény paradicsom
- 150 g füstölt, reszelt sajt
- 50 g ementáli vagy trappista sajt
- 1 mk. szárított szurokfű (oregano)
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- 40 g Rama margarin
Elkészítés:
A burgonyát még melegen meghámozzuk, ha kihűlt, vékonyan felkarikázzuk. A megmosott, szárazra törölt paradicsomot felszeleteljük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, lerakunk egy sor burgonyát, rá egy sor paradicsomot, meghintjük egy kevés reszelt sajttal, vágott petrezselyemmel, szurokfűvel, olvasztott vajjal, aztán ismét burgonya stb. következik. A tetejére paradicsom kerüljön, amelyet sűrűn megrakunk a vékony csíkokra vágott ementáli sajttal. Előmelegített, forró sütőben (200 °C) 25-25 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. A sütőtálban tálaljuk, tetejét meghinthetjük vágott petrezselyemmel és néhány szem olívabogyóval. Megjegyzés: néhány szelet főtt sonkával vagy párizsival gazdagítható.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!