Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Burgonyás omlett-tekercs
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- Az omletthez:
- 100 g főtt, áttört burgonya
- 50 g Rama margarin
- 2 egész tojás
- 30 g liszt
- 1 dl tej
- 50 g reszelt sajt
- só
- bors
- A töltelékhez:
- 200 g gomba
- 3 egész tojás
- 1 dl joghurt
- 100 g reszelt sajt (a fele füstölt)
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- diónyi Rama margarin
Elkészítés:
Kivajazunk egy kb. 20 x 30 cm-es nagyságú tepsit. A maradék vajat habosra keverjük a tojássárgákkal, az áttört burgonyával, a liszttel, a tejjel, a reszelt sajttal, amiből 2-3 evőkanálnyit félreteszünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot. Az egészet a kivajazott tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) kb. 10 percig sütjük. Közben a vajon megpirítjuk a megtisztított, megmosott, legyalult gombát (kb. 5 perc), hozzáadjuk a petrezselymet, valamint a sóval, borssal, joghurttal elhabart tojásokat, lazán összekeverjük, és egészen lágy, szinte folyós rántottát sütünk belőle. Mostanra éppen megsült az omlettlepényünk, kivesszük a sütőből, egyenletesen elsimítjuk a tetején a rántottát, feltekerjük, tetejét megszórjuk a félretett reszelt sajttal, és már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a sajt kissé meg nem pirul a tetején (5-10 perc). Hosszúkás tálra emeljük, az asztalnál szeleteljük. Idénysalátát, néhány szelet piritóst kínálunk mellé. Csak frissen jó!Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!