Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Burgonyás omlett-tekercs

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • Az omletthez:
  • 100 g főtt, áttört burgonya
  • 50 g Rama
    margarin
  • 2 egész tojás
  • 30 g liszt
  • 1 dl tej
  • 50 g reszelt sajt
  • bors
  • A töltelékhez:
  • 200 g gomba
  • 3 egész tojás
  • 1 dl joghurt
  • 100 g reszelt sajt (a fele füstölt)
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • diónyi Rama
    margarin



  

Elkészítés:

Kivajazunk egy kb. 20 x 30 cm-es nagyságú tepsit. A maradék vajat habosra keverjük a tojássárgákkal, az áttört burgonyával, a liszttel, a tejjel, a reszelt sajttal, amiből 2-3 evőkanálnyit félreteszünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habot. Az egészet a kivajazott tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 °C) kb. 10 percig sütjük. Közben a vajon megpirítjuk a megtisztított, megmosott, legyalult gombát (kb. 5 perc), hozzáadjuk a petrezselymet, valamint a sóval, borssal, joghurttal elhabart tojásokat, lazán összekeverjük, és egészen lágy, szinte folyós rántottát sütünk belőle. Mostanra éppen megsült az omlettlepényünk, kivesszük a sütőből, egyenletesen elsimítjuk a tetején a rántottát, feltekerjük, tetejét megszórjuk a félretett reszelt sajttal, és már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a sajt kissé meg nem pirul a tetején (5-10 perc). Hosszúkás tálra emeljük, az asztalnál szeleteljük. Idénysalátát, néhány szelet piritóst kínálunk mellé. Csak frissen jó!

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!